Curatenie pe plaja! Se demoleaza constructiile ilegale de pe litoral

Dată publicare: 02-02-2009 00:00
Dată actualizare: 08-05-2012 06:50


A inceput sa se aleaga praful de cluburile stralucitoare si de terasele scumpe de la mare, pline de clienti cu pretentii asta-vara.


30 de astfel de constructii vor fi daramate cu buldozerul in zilele care vin. Doua, din Mamaia, sunt istorie deja. Proprietarii nu aveau autorizatii - spun cei de la Apele Romane - care ii vor pune sa plateasca inclusiv pentru demolare. Degeaba au strigat patronii ca au investit si sute de mii de euro.

Pentru prima data anul acesta, plaja din Mamaia a fost animata. Zeci de inspectori de la Apele Romane, muncitori si jandarmi, insotiti de utilaje grele, s-au intalnit in fata uneia dintre terasele unde, in toiul verii, era arhiplin. Unul dintre locurile preferate de distractie, dar si dintre cele mai scumpe, a cazut sub loviturile buldozerelor.

Seful operatiunii, noul director de la Apele Romane Dobrogea - Litoral, e hotarat sa curete plaja de constructiile neautorizate. Au incercat sa-i tina piept patronii, care spun ca au investit peste 300.0000 de euro acolo.

Desi proprietarii terasei demolate luni sustin ca aveau autorizatii, inspectorii nu s-au lasat induplecati. Ei spun ca nu exista avize valabile, asa ca nu vad de ce ar intrerupe actiunea.

Dupa aproape trei ore, terasa s-a transformat intr-o stiva de lemne. Cei de la Apele Romane spun ca, oricum, legea ii obliga pe patronii de constructii provizorii sa isi demoleze singuri terasele la sfarsitul sezonului. Cum nimeni n-a facut asta, inspectorii sunt hotarati acum sa ii oblige pe patroni sa achite si costurile demolarii. Dintre cele 30 de constructii care vor fi demolate pe intreg litoralul, 20 sunt in Mamaia, iar locul lor ar urma sa fie ocupat de sezlonguri pentru turisti.


Tags: litoral,


VIDEO PROTVPLUS.RO