Cristina, tânăra diagnosticată cu cancer imediat după ce a născut, are nevoie de ajutorul nostru

Dată publicare: 23-10-2017 17:03
Dată actualizare: 29-10-2017 21:20


Demostratie impresionantă de solidaritate cu o tânăra de 23 de ani din Piteşti, bolnavă de cancer. Mii de oameni au donat bani în ultimele zile, pentru a plăti medicamentele care i-ar putea prelungi viaţă şi pe care statul român nu i le asigura.

La numai 23 de ani, Cristina a fost diagnosticată imediat ce a dat naştere primului ei copil, o fetiţă.

Până pe 25 iulie viaţă Cristinei părea să-i fi adus tot ce-şi dorea: la 23 de ani, a îmbrăcat rochia albă de mireasă, iar apoi a devenit mămică. La câteva ore după naştere, însă, durerile cumplite de cap i-au determinat pe medici să o investigheze atent. Aşa a aflat familia Cristinei că tânăra are cancer cu metastaze la cap şi la plămâni.

Mariana Manea, mama Cristinei: "Cea mai groaznica zi din viata mea, nu exista durere mai mare! Radiam de fericire in ziua aia Si in secunda urmatoare... Nu realizam, deci efectiv tot nu realizam, nu credeam ca e posibil, nu, nu, nu era copilul meu acela care ... "

Adrian Manea, sotul Cristinei: "Mama s-a pus in genunchi si a inceput sa planga: Are cancer, Adi ! Are cancer Cristina. In momentul acela practic s-a prabusit spitalul pe mine. Am trecut de la extaz la agonie intr-o secunda, a fost terifiant. Groaznic".

Cristina a facut radioterapie si chimioterapie, insa rezultatele tratamentului nu au fost cele dorite. Ultima ei sansa este imunoterapia, dar medicamentele de care are nevoie costa 70.000 de euro si nu sunt acoperite de Casa de asigurari de sanatate.

Adrian Manea, sotul Cristinei: "Stie ca are o boala rara, care o impiedica, deocamdata, sa-si tina fiica in brate si sa se ingrijeasca de ea. Mi-a zis: Stai linistit, ca o sa ma fac bine, ca tu esti puterea mea si cu tine langa mine o sa inving".

Adrian, sotul Cristinei, a apelat la ajutorul semenilor. Drama tinerei a starnit un val de compasiune si oamenii au inceput sa faca donatii. Luni dimineata, elevii unui liceu din Pitesti s-au alaturat efortului comun.

"Campania noastra se numeste banii de sandwich pentru Cristina. Asadar, daca doriti sa donati banutii de sandwich pentru Cristina, puteti face in aceasta urna."

O adolescenta de numai 17 ani, tintuita in scaunul cu rotile, a vrut neaparat sa o ajute pe cea care poarta acelasi nume cu ea.

"Astazi mi-am luat mancare de acasa, iar banii de buzunar o sa-i donez pentru Cristina", a spus tanara.

Zilele trecute, cei din Pitesti au participat la o actiune umanitara in parc, tot pentru Cristina. Iar o echipa de fotbal si un club de motociclisti si-au donat economiile. Pana acum apropiatii tinerei a reusit sa stranga 37.000 de euro, bani care au reaprins speranta in sufletele familiei si prietenilor Cristinei.

Cei care doresc sa o ajute pe Cristina:

CONT LEI: RO80 RZBR 0000 0600 1802 6985

CONT EURO: RO79 RZBR 0000 0600 1975 7580


VIDEO PROTVPLUS.RO