O femeie din Galati se lupta de 7 luni sa le demonstreze autoritatilor ca nu e moarta. Cum s-a ajuns in aceasta situatie

Dată publicare: 25-10-2014 18:48
Dată actualizare: 28-10-2014 01:13


Mai in gluma, mai in serios, o doamna din Galati a ajuns sa se intrebe daca este moarta sau inca vie. Responsabili par sa fie cei de la Casa de Pensii care, in aprilie, odata cu decesul mamei femeii, i-au suspendat si ei veniturile.

De atunci, in fiecare luna trece pe la institutie ca sa demonstreze ca inca respira. Problema este ca, tot din aprilie, nu mai primeste nici talon de pensie si nu mai beneficiaza de drepturile pe care ar trebui sa le aiba in sistemul medical.

Confruntarea cu functionarii Casei de Pensii din Galati a fost cel putin macabra pentru femeia de 65 de ani. Abia dupa ce le-a aratat ca este cat se poate de vie, doamna Stefana si-a primit pensia de 460 de lei.

"Mi-a zis ca sunt aparuta moarta. Dar eu merg! M-a bufnit rasul, pe de o parte. Cum se poate sa fiu moarta, e mama mea moarta, nu eu", a explicat Stefana Macovei, femeia care a fost declarata moarta de autoritati.

Problema e ca, in lipsa cuponului, nu beneficiaza de servicii medicale gratuite sau compensate.

Discutie reporter-victima:

Reporter: "Daca va internati platiti spitalizatea?"
Stefana Macovei: “Pai si pentru ce? Care-i vina, e vina mea? Am gresit eu ceva? Ori am inviat? Ori is moarta, ori is vie, ce fel sunt?"

Unul dintre fiii ei incearca sa trateze problema cu haz.

"De sapte luni de zile eu nu am mama. In schimb ar trebui sa am bunica de nouazeci de ani. Nu se poate asa ceva. S-a inteles o luna, doua, trei, nu se poate, sunt sapte luni de zile. Ea e moarta de sapte luni de zile”, povesteste Stoian Macovei, fiul femeii.

Responsabilii isi recunosc vina si de sapte luni incoace spun ca vor corecta eroarea. Greseala pare sa fi plecat, totusi de la Posta Romana.

“Pe procedura cu compania Posta Romana, in momentul in care factorul postal vizeaza "lipsa domiciliu" sau "decedat" eu sunt obligat sa sistez la plata. Nu omor, nici nu invii pe nimeni. Asa este procedura in Romania: in momentul in care Posta spune ca nu se ridica drepurile de pensie se suspenda plata pensiei”, a declarat Nicolae Zburlea, directorul executiv de la Casa de Pensii din Galati.

Femeia, poate sta linistita doar dintr-un punct de vedere: la Evidenta Populatiei este VIE asa ca va putea sa si voteze.


VIDEO PROTVPLUS.RO