Conducerea maternitatii Giulesti este acuzata de lipsa de transparenta


Ultimul update: Duminica 29 Aprilie 2012 04:38
Data publicarii: Vineri 20 August 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
aparat de aer conditionat

Asociatia Pacientilor il acuza pe managerul interimar de la Maternitatea Giulesti de lipsa de transparenta, pentru ca refuza sa ii dea numele firmei care a montat aparatele de aer conditionat.

Presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor, Vasile Barbu, a fost vineri la Maternitatea Giulesti ca sa afle numele firmei care a instalat aparatele de aer conditionat in Sectia de Terapie Invensiva, unde s-a produs incendiul.

Degeaba insa. Managerul interimar al unitatii sanitare, Victoria Nicolau, a refuzat sa faca acest lucru. Pe directoare nu a impresionat-o nici faptul ca Barbu a lansat aceasta solicitare in baza Legii privind accesul la informatiile de interes public. El intentiona sa dea publicitatii numele acestei firme, astfel incat ceilalti manageri de spitale sa nu faca aceeasi greseala pe care a facut-o directorul de la Maternitatea Giulesti.

"Am vorbit cu noul manager al spitalului. I-am solicitat in mod public, ca si informatie publica, sa ne dea numele companiei care a instalat astfel de aparate de aer. I-am spus: «Doamna, dumneavoastra va este teama ca va da in judecata compania; ne dati noua numele acelei companii si noi vom face public numele ei, pentru ca astfel de instalatii sa nu mai fie montate in spitale». Vreau sa sesizam toti managerii de spitale sa nu faca aceeasi greseala ca cel de aici. Nu mi-a placut atitudinea ei. Comportamentul ei nu e de acum, ci de cativa ani. La fel se comporta cu pacientii, discuta foarte urat. " - a declarat Vasile Barbu.

El a adaugat ca intr-o unitate de terapie intensiva nu poate fi montat un aparat casnic de aer conditionat, pentru ca acesta reprezinta "un real focar de infectie", in conditiile in care in aceste sectii sunt pacienti cu probleme grave.

Procurorul Marius Iacob a declarat ca anchetatorii au in vedere modalitatile de instalare a tuturor aparatelor din salonul de Terapie Intensiva de la Maternitatea Giulesti, precum si modul in care s-au facut reviziile tuturor incubatorilor si aparatelor de aer conditionat.

Sursa: Mediafax

Bebelusii de la Giulesti au murit in timp ce asistentele petreceau
Cutremurator: parintii bebelusilor de la Giulesti au luat sicriele copiilor
Iacob: Temperatura in sectia de prematuri, peste 200 de grade la incendiu
VIDEO PROTVPLUS.RO