Comerciantii din Piata Obor, verificati de inspectorii ANPC, dupa scandalul pestelui cu viermi

Ultima actualizare: 05-11-2012 19:20

Dupa ce un consumator, a reclamat ca a cumparat peste cu viermi, inspectorii ANPC au declansat verificari in randul comerciantilor de la Piata Obor, din Bucuresti.

Au gasit carne la limita expirarii, fara ambalaj, parizer de pasare facut de fapt dintr-o cantitate mare de slanina de porc si peste tinut in conditii insalubre. Cand au vazut inspectorii, jumatate dintre vanzatori si-au inchis brusc tarabele si au lasat bilete, cum ca ar fi in concediu.

Nu doar la peste par sa fie nereguli. Inspectorii de la Autoritatea pentru Protectia Consumatorului sustin ca un anumit tip de parizer se vinde ca fiind fabricat din carne de pasare desi el contine grasime de porc.

Nereguli au descoperit inspectorii si la carne cruda, nu doar la mezeluri.

Inspectorii au inceput verificarile dupa ce un cumparator a ajuns acasa cu bibani plini de viermi.

Domnul Trif si-a dat seama ca pestii sint infestati in momentul in care a inceput sa-i pregateasca si sa-i puna pe gratar.

Comerciantul de la care reclamantul sustine ca a luat pestele nu mai avea insa biban astazi la vanzare. Totusi, inspectorii au ridicat mai multe kilograme de peste pentru control.

Dar cum nu exista inspector pentru fiecare comerciant care poate crea probleme, cel mai sigur ar fi ca toti cumparatori sa fie atenti la termenele de expirare atunci cand cumpara un produs.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO