Cetatenii din Republica Moldova, la cumparaturi in Iasi!


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 21:19
Data publicarii: Sambata 03 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Moldoveni, treceti Prutul! Ca la un indemn, sute de oameni incep sa treaca granita in judetul Iasi sa isi faca cumparaturi pentru Craciunul si Anul Nou de rit vechi.


Oamenii spun ca in magazinele romanesti gasesc mai multe produse si la un pret mai bun. Politistii de frontiera de la Vama Sculeni, judetul Iasi, spun ca numai astazi 150 de cetateni din Republica Moldova au intrat in Romania.

Se apropie si pentru ei sarbatorile: Craciunul pe rit vechi vine peste trei zile, iar Revelionul pe 14/15 ianuarie. Pentru aprovizionarea cu mancare, moldovenii vin la marile magazine din Iasi de unde isi cumpara cam tot, de la carne de porc si pui pana la fructe si dulciuri.

Localnicii din Republica Moldova sunt si norocosi: dupa ce s-au terminat sarbatorile la noi, magazinele fac reduceri, iar ei isi fac cumparaturile mai ieftin. Majoritatea celor care vin in magazinele din Iasi locuiesc la mica distanta de granita. Asa ca vina la cumparaturi in Romania ca intr-o plimbare.

Autoritatile se asteapta ca in zilele dinaintea Craciunului si Revelionului de rit vechi cateva mii de oameni sa treaca granitele zilnic.

Si chiar vor ajunge chiar mult mai departe de Iasi. In fiecare an, sute de cetateni moldoveni isi petrec sarbatorile in statiunile de pe Valea Prahovei. Asta inseamna ca abia se termina forfota, cand romanii se intorc la munca, si hotelierii vor avea din nou camerele pline.

De Craciun, romanii au baut vin si au renuntat la mezeluri
Romanii s-au inghesuit la cumparaturi si dupa Craciun!
VIDEO PROTVPLUS.RO