HALLOWEEN 2014. Cat costa sa arati ca Dracula in cea mai infricosatoare noapte din an

Dată publicare: 27-10-2014 18:03
Dată actualizare: 30-10-2014 06:44


Mai sunt 4 zile pana la cea mai infricosatoare noapte din an, iar romanii cu imaginatie se pregatesc de zor ca sa fie cu adevarat de speriat.

Pentru ei magazinele s-au aprovizionat temeinic cu masti, decoratiuni macabre si costume de Halloween. Cluburile si-au adaptat ofertele, iar gradinitele si scolile si-au modificat programul si organizeaza serbari tematice. Dincolo de latura simpatica, preturile pentru marele eveniment iti dau fiori.

Magazinele, de la cele mai mici pana la Hipermarketuri, si-au amenajat cate un raion de groaza. N-ai masti, lilieci de plastic ori panze uriase de paianjen nu existi.

Cel mai cautat este dovleacul. Nu-l mananci, doar cioplesti si platesti. Dovlecii care pe vremuri erau buni doar sa ajunga in troaca porcilor costa acum zeci de lei.

Cei care vor sa dea cu adevarat lovitura isi pot inchiria un costum medieval ca al contelui Dracula.

Miruna Panaitescu, make-up artist: "Toate sunt la 50 de lei, dar mai oferim si make-up."

Daca vreti sa aratati cu adevarat infricosator in seara de Halloween puteti sa va aplicati un machiaj. Un astfel de machiaj dureaza o jumatate de ora si va costa 100 de lei. Daca vreti ceva mai complicat de atat, pretul este pe masura si ajunge la 100 de euro.

Ca sa fiti si apreciati aveti nevoie de o invitatie la o petrecere. Catalina si Adriana organizeaza de cativa ani evenimente speciale de Halloween. Costa 20 de lei intrarea.

"Vin colegi de munca, prieteni. In mare parte corporatisti, dar genul de corporatisti care stiu sa se distreze. Prima petrecere am inceput-o cu 50 de oameni, iar acum am ajuns la 400", spune organizatoarea.

Au si copiii locurile lor. De exemplu, in acest spatiu pentru activitatile celor mici s-a facut deja o lista de asteptare.

Anca Tatomir, administrator: "Vom sculpta dovleci, vom avea placinte cu dovleac, monstri, vrajitoare, vampiri care sa sperie bine copilasii."

Intrarea costa 20 de lei, iar banii vor fi donati copiilor cu autism. Sarbatoarea de Halloween a devenit populara datorita imigrantilor irlandezi care in secolul al 19 -lea au facut-o cunoscuta in Statele Unite. Iata ca doua secole mai tarziu are adeptii ei si la noi.

Tags: halloween,


VIDEO PROTVPLUS.RO