Cel mai gras roman a trecut cu bine peste operatia care ii va schimba viata

08-03-2010 00:00


Masuri extreme, pentru un caz extrem: cel mai gras dintre romani, un bucurestean de peste 340 de kilograme, a trecut cu bine prin operatia care ii va schimba radical viata.

"Mi-e frica. N-am mai trecut printr-o operatie", a spus omul, in varsta de 47 de ani cu cateva ore inainte de interventie. Cel mai greu barbat din Romania se simtea deja un pic mai usor. Dupa ani de zile la pat, s-a indreptat pe picioarele lui catre sala unde il astepta o armata de specialisti. De cand s-a internat a reusit sa dea jos cateva kilograme.

Medicii l-au asezat pe o masa lata de 80 de centimetri, sustinuta de 4 piloni. Ca sa fie siguri ca nu se rastoarna, l-au legat la maini si la picioare. Specialistii i-au administrat o doza de anestezic mai mare decat cantitatea folosita.

Doctorii au taiat doua treimi din stomac si apoi l-au cusut. Dupa interventie, tubul gastric al barbatului va fi de 100 de mililitri, cam cat un creion, explica expertii. Procedura este folosita in spitalele din Romania din 2003 si in cele mai multe cazuri, pacientii au reusit sa slabeasca semnificativ.

Ca sa-si protejeze operatia, barbatul trebuie sa manance putin si des hrana semisolida si sa consume lichide. Daca are ambitie, pana la vara ar putea ajunge la 200 de kilograme. La inaltimea lui, greutatea optima este de 80 de kilograme. Si-ar putea implini telul, daca respecta intocmai programul de recuperare.

Luna trecuta paramedicii si edilii sectorului 2 au studiat cazul, apoi l-au ajutat sa se interneze ca sa inceapa o alta viata.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO