Cauciucurile de iarna, obligatorii abia din noiembrie 2011!

11-11-2010 00:00

UPDATE: Soferii sunt liberi sa circule in aceasta iarna fara cauciucuri speciale. Nu-i va amenda nimeni, deocamdata. Totusi, daca vor provoca un accident pentru ca n-au avut masinile echipate de vreme rea vor fi sanctionati.

Cei care n-au cauciucuri speciale pot iesi in trafic, dar tot sunt panditi de sanctiuni, pe drumurile judetene si nationale.

Daca vor fi gasiti vinovati pentru un accident provocat pentru ca n-au avut cauciucuri speciale, pot fi amendati cu 400 pana la 2000 de lei.

In plus, daca-si avariaza autoturismul intr-un accident proprietarii nu vor mai fi despagubiti de companiile de asigurare daca nu au masinile echipate corespunzator.

Abia de anul viitor, de la 1 noiembrie, toti soferii vor fi obligati prin lege sa-si cumpere anvelope de iarna. Altfel, amenzile ajung si la 4000 de lei.

Chiar daca au scapat in acest sezon de amenzi, multi soferi si-au echipat masinile pentru iarna, ca sa poata circula in siguranta. Stiu cel mai bine comerciantii, care au avut deja incasari record.

Multi s-au grabit sa-si cumpere din octombrie pneuri speciale, iar cei care n-au mai gasit s-au gandit la un complot al producatorilor, care asteapta sa mai creasca pretul cauciucului pe plan mondial.

Cei care vor circula intre 1 noiembrie 2011-31 martie 2012, in localitati ori in afara lor pot fi amendati daca nu vor avea anvelope speciale.

Tags: transporturi, legi,


VIDEO PROTVPLUS.RO