Cat te costa sa-ti "imbraci" casa ca sa-ti tina de cald?

Dată publicare: 26-11-2008 00:00
Dată actualizare: 18-07-2012 17:29


apartament

Devine din ce in ce mai sigur faptul ca romanul este cel mai "econom" om de pe planeta. Face economie la apa de cand si-a pus apometre, economiseste si caldura de cand si-a montat "calorimetre", iar apogeul este izolarea casei cu polistiren.


Ar fi un lucru foarte bun, chiar in ton cu tendintele eco ale vremii, insa nu este in regula in momentul in care autoritatile fac din acest "moft" o lege care sa umple nejustificat buzunarele unor demnitari cu idei "stralucite". 

Din 2009 nu ne vom mai putea vinde sau inchiria casele decat daca vom avea in mana "Hartia". Documentul reprezinta certificatul energetic ce trebuie eliberat de administratia publica locala de care apartine proprietarul. Exista si o lege care sustine aceasta teorie elucubranta care va intra in vigoare de la inceputul anului 2009 – lege ce se aliniaza "chipurile" Uniunii Europene.

Toate bune si frumoase. Problema vine cand romanasul de rand trebuie sa scoata din buzunar 2.000 de RON pentru a-si imbraca apartamentul. Dar face el ce face si strange banii de acoperamant, dar cheltuielile nu se opresc aici. Inca 1.000 de RON trebuie "oferiti cu darnicie" celui care vine sa iti evalueze casa. Si ca gradul energetic al casei sa fie cat mai mare pe hartie, poate ii mai strecori ceva "maruntis" si in buzunar, sa aiba si el de o bere.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO