Reabilitarea termica? Romanii nu o vor nici macar pe banii statului!
Reabilitarea termica ramane inca o necunoscuta pentru romani. In ciuda demersurilor facute de autoritati, putine asociatii de locatari s-au aratat interesate sa isi izoleze blocurile, chiar daca unele primarii acopera in totalitate costul lucrarilor.
Ca sa va faceti o idee, intr-un oras mare cum este Bucurestiul, doar doua cladiri au fost reabilitate anul acesta. Mai mult decat atat, din 2005, an in care a demarat programul, nici macar 20 de blocuri nu au fost reabilitate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Din 2008 autoritatile au hotarat ca primariile sa plateasca in locul oamenilor si surpriza: s-a reabilitat tot un singur bloc. De aceasta data din sectorul 2.
Locatarii spun ca abia dupa doi ani de discutii s-au inteles. Pentru reabilitare este nevoie de acordul majoritatii. Autoritatile stateau cu banii la usa, iar unii refuzau ajutorul din comoditate.
La reabilitarea termica disconfortul nu e nici pe departe ca cel in cazul consolidarii. Se face deranj cateva zile, pana se monteaza tamplaria, insa e nevoie de alte 6, 7 luni pana cand sunt camasuiti peretii si terasa exterioara a blocului.
In concluzie, la noi nici cand plateste altul nu-i bine.
Poate ne trezim in 2009, cand nu vom putea vinde o locuinta daca nu obtinem un certificat energetic.