Castelul Bran: la dispozitia vizitatorilor, dar cu incaperile goale!


Ultimul update: Duminica 08 Aprilie 2012 09:07
Data publicarii: Duminica 29 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Poftiti, la Bran poate cel mai faimos castel al Romaniei. O sa va bucurati de un peisaj magnific, de pajistea cea verde, si de zidurile fortaretei. Nu stim daca mai are rost sa intrati si in cladire insa.

Cred ca orice persoana care vine acasa si are impresia ca locuinta i-a fost calcata de hoti, are lacrimi in ochi. Ceea ce face acum Ministrul Culturii, care vandalizeaza Castelul, este inacceptabil! Insa, exact contrar lui, ministrul Turismului ne-a sarit in ajutor si chiar am pus la punct niste planuri impreuna si asta pentru Bran va fi un nou inceput.
Dominic de Habsburg
O sa gasiti doar un pat medieval si un dulap ce i-a apartinut Principesei Ileana. Asta dupa ce ministrul Culturii s-a gandit sa mute tot mobilierul si colectiile de valoare de la Bran, intr-o alta cladire. Dominic de Habsburg, mostenitorul domeniului a ramas fara cuvinte.

Cand Dominic de Habsburg si sotia sa au intrat pe poarta domeniului,  dezamagirea li se putea citi pe chipuri, atunci cand au descoperit ca toate incaperile sunt goale.

Piesele de mobilier si de decor au fost mutate la Vama Medievala, spatiu care apartine tot familiei de Habsburg, dar de care statul roman dispune pana in 2012.

Este o surpriza neplacuta, au spus turistii veniti sa viziteze castelul.

Familia de Habsburg a anuntat ca se va ocupa de reamenajarea castelului, care va functiona in continuare ca muzeu privat.

Ministerul Turismului se va implica in promovarea Castelului Bran
Familia mostenitoare, la Bran! Programul turistilor nu a fost perturbat
Statul roman ia din nou in calcul rascumpararea Castelului Bran
VIDEO PROTVPLUS.RO