Bolnavii de la Spitalul de Urgenta din Iasi stau cate doi in pat


Ultimul update: Marti 09 Octombrie 2012 21:41
Data publicarii: Marti 12 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Loviti de doua ori de soarta. Pacientii de la sectia de ortopedie a Spitalului de Urgenta din Iasi sunt nevoiti sa suporte, pe langa suferinta fizica, si umilinta de a sta cate doi in pat.

 

Numarul cazurilor a crescut ingrijorator in ultimele zile, depasind cu mult capacitatea sectiei.

Sectia de ortopedie de la Spitalul de Urgente este plina. Zeci de oameni din toata Moldova au ajuns aici pentru ca au alunecat pe gheata si s-au ales cu mainile sau picioarele rupte.

Urgentele care nu sufera niciun fel de amanare ajung direct pe masa de operatie, dar ceilalti pacienti sunt nevoiti sa astepte, desi unii au dureri destul de serioase.

Cele 50 de paturi ale sectiei s-au dovedit insuficiente, asa ca medicii nu au avut incotro si au pus si cate doi bolnavi intr-un pat. Au fost si cazuri in care unii au fost nevoiti sa-si duca suferinta chiar pe targa cu care au fost adusi la spital. 

Cele mai multe dintre victimele ghetii sunt persoane de varsta a treia - in cazul lor fracturile nu pot fi rezolvate decat prin imobilizare cu gips.

Deocamdata, conducerea spitalului nu are o solutie pentru rezolvarea situatiei. Medicilor nu le ramane decat sa spere ca vremea se va imbuna si, odata cu disparitia ghetii, va scadea semnificativ numarul pacientilor cu fracturi.

Tags: sanatate, spitale,

Un tanar risca sa moara, fiindca spitalul nu are bani pentru medicamente
Ca la noi, la nimeni! La asigurarile de sanatate plateste 1, beneficiaza 3!
VIDEO PROTVPLUS.RO