Bilblioteca Nationala, deschisa in sfarsit romanilor. 12,5 milioane de carti, indexate digital. FOTO

22-04-2012 18:39


VIDEO. Dupa 22 de ani de lucrari, amanari si scandaluri legate de finantare, Bilblioteca Nationala a Romaniei este gata sa-i primeasca, in sfarsit, de luni, pe iubitorii de lectura.

Duminica, insa, colosul ce rivalizeaza cu cele mai moderne centre de cultura din lume, a fost sfintit de Patriarhul Romaniei. Nerabdatori, cativa vizitatori au reusit sa intre in cladire si au ramas impresionati, dar nu inteleg de ce a fost nevoie sa astepte atat de mult.

Crestinii spun ca locul nesfintit, la fel ca omul nebotezat, este vulnerabil in fata lucrarii diavolului. Convingerile mai moderne ar spune ca si oamenii care ii trec pragul pot sa lase acolo energie negativa sau pozitiva. Oricum ar fi, Biblioteca Nationala a primit duminica vizita Patriarhului Romaniei, Preafericitul Daniel.

Este ultimul pas inaintea deschiderii oficiale pentru vizitatori, mult asteptata de iubitorii de carte. Cei care au reusit sa se strecoare duminica in biblioteca au ramas fara grai. E impresionanta, chiar daca a durat 22 de ani sa o vedem deschisa.

Trecand peste regretele care nu mai pot schimba nimic, nu ne ramane decat sa ne bucuram de acest depozit urias de lectura complet informatizat. Orice volum va fi gasit in baza de date in maximum opt minute si ii va fi adus cititorului cu un lift special din orice colt al depozitului.

Si nu sunt putine. 12 milioane si jumatate de volume, mutate, dupa o munca titanica, din vechiile sedii. Mai urmeaza sa fie aduse ultimele 300.000 de carti.

Deschiderea Bibliotecii Nationale are loc luni, la ora 13:00.

VIDEO SI GALERIE FOTO pe www.stirileprotv.ro

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO