Aventura traita de noua romani pasionati de ciclism. Au parcurs cu bicicleta 1000 de km, timp de 11 zile, prin Pirinei

Ultima actualizare: 26-03-2015 06:54

Prin Pirinei, cu bicicleta. Este aventura pe care au trait-o noua romani pasionati de ciclism, care au bifat o mie de kilometri in 11 zile.

Au pedalat printre varfurile de pana la 3.000 de metri inaltime, pe pante dificile, pe langa lacuri superbe.Unul dintre aventurieri a si filmat toata excursia, si a tinut un jurnal.

Alin isi aminteste cum a inceput totul. Se uita impreuna cu prietenii lui la televizor la turul Frantei si visau sa-l parcurga si ei. Asa ca s-au hotarat sa porneasca in aventura vietii lor, cu bicicleta prin muntii Pirinei. Punctul de plecare a fost din Barcelona.

Alin Bonta, pasionat de ciclism: "Am impartit traseul in 11 etape. Cam atata aveam la dispozitie. Nici n-am vrut sa fie traseele mult prea lungi. Aveam cu noi 2 fete si au fost si 2-3 oameni care nu aveau atata experienta ca noi restul si n-am vrut sa fie o tura contra cronometru."

Pe oriunde au trecut pedaland, tinerii au fost aplaudati. Cele 11 zile au fost presarate cu de toate: si momente frumoase, dar si mai putin... placute.

Alin Bonta, pasionat de ciclism "Pe la vreo 2000 de metri mie mi s-a rupt lantul. Am avut o minima asistenta tehnica si lucrurile s-au rezolvat si prin bunavointa unor spanioli care au trecut pe acolo si aveau o piesa de schimb care noua ne lipsea."

Cursa de o mie de kilometri s-a incheiat cu o baie in Oceanul Atlantic. Cand a ajuns acasa, in Deva, Alin a si scris o carte despre experienta lui: "Cu bicicleta, prin Pirinei", care va fi lansata la jumatatea lunii aprilie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO