Asistent financiar, 1.700 de euro salariu, loc de munca: acasa. Joburile de vis, fraude de cosmar


Ultimul update: Joi 18 Octombrie 2012 18:31
Data publicarii: Vineri 30 Septembrie 2011 18:24
Categorie: Stiri Sociale

Expertii in fraude on-line au trecut la nivelul urmator si isi mascheaza infractiunile in spatele unor oferte irezistibile de munca.

 

Va trimit e-mailuri in care va anunta ca puteti castiga si 1.700 de euro pentru un serviciu cu jumatate de norma, facut de acasa. Va antreneaza insa in tranzactii ilegale si va pot transforma inclusiv in complici in fata justitiei. Iata si modul de operare.

Alina - o tanara economista din Maramures, a primit un e-mail prin care o multinationala ii oferea un post ca-n vis. Asistent financiar cu jumatate de norma, 1700 de euro salariu, posibilitatea de a lucra din sufragerie. Peste cateva zile, o alta companie i-a trimis o oferta identica.

Mi s-a parut putin suspect cand am verificat prima firma care mi-a trimis oferta mi-a dat frauda. Te pune sa tranzactionezi prin contul tau sume de bani catre alte conturi pe care ei ti le furnizeaza. Nu ai decat un contract trimis prin e-mail, nu e nimic legal, spune Alina

Politistii de la crima organizata confirma.

Dupa ce le spuneti ca acceptati oferta, indivizii cer toate detaliile contului dvs. bancar. Odata ce le primesc, va vireaza bani in cont pe care va cer sa ii retrimiteti in alte conturi.

Iata modul de operare, explicat de un ofiter de politie:

Primesc diverse sume de bani in aceste conturi de la victimele fraudelor pe internet - licitatii, atacuri de tip phishing. In momentul in care se face transferul primesc si indicatii unde sa trimita banii mai departe: fie pastreaza o parte din bani, fie pentru aceasta activitate primesc o anumita suma. Am fost sesizati inclusiv de banci, de victime din strainatate. Cei care accepta asa eva risca sa fie investigati si sa fie considerati complici.

Asta pentru ca in momentul in care acceptati sa faceti tranzactii financiare contra unor comisioane, nu mai sunteti considerati victima, ci partas. Legea prevede 12 ani de inchisoare pentru complicitate la frauda pe internet. Sfatul politiei: cand primiti oferte suspect de bune, verificati atent firmele de la care vin. 

VIDEO PROTVPLUS.RO