Asalt romanesc, cu sacosa la picior, prin Viena!

Ultima actualizare: 08-05-2012 07:03

Goana dupa cumparaturi a umplut capitala Austriei de romani. Reteta aplicata de multi ani de vienezi, care au o gramada de targuri, functioneaza cu succes.


Cifrele arata ca, in noiembrie, numarul turistilor veniti la Viena din toate tarile a scazut, dar al romanilor a crescut cu 30%.

Bucurestenii ajung repede la Viena cu avionul, intr-o ora si jumatate si dau 150 de euro pe bilet. Cei care stau in judetele din vest prefera autocarul, de doua ori mai ieftin, sau masina. Cu totii se intalnesc in zonele comerciale si, in marea de turisti, ii recunosti usor.

Romanii au descoperit ca, fara reduceri, incaltamintea costa cu pana la 40% mai putin decat in tara, iar parfumurile si ceasurile, cu 25%. La imbracaminte preturile sunt apropiate, dar oferta, mai bogata.

Romanul viziteaza tot, studiaza si, dupa aceea, scoate banii. Stie ca la Viena pretul poate fi negociat in magazinele detinute de indieni, sarbi sau rusi. In rest, scade si cu doua treimi doar la produsul cu defect, ori la marimi extreme, care sa vand greu. 

Terapia prin shopping se prelungeste pana seara, cand vitrinele stralucitoare devin si mai atragatoare.

Goana dupa cumparaturi este demonstrata si de traficul de masini pe care-l genereaza strazile intesate cu spatii comerciale. Mariahilferstrasse, de exemplu, este singurul loc in interiorul orasului, unde circulatia este bara la bara, pe toata lungimea arterei.

In luna noiembrie, cateva mii de romani si-au facut rezervare la hotelurile din Viena si au lasat in magazine sute de mii de euro.

Austriecii au observat ca romanii pasionati de shopping prefera hotelurile de patru stele, situate in apropierea zonelor comerciale. 

Paradoxuri mioritice: europenii fac economii, romanii risipa!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO