Medicii din spitale şi cei de la Ambulanţă, în stradă din cauza legii salarizării. Cât pierd din salariu

Dată publicare: 28-09-2017 13:03
Dată actualizare: 01-10-2017 18:28


Angajaţii serviciului de ambulanţă amenință c...
Angajaţii serviciului de ambulanţă amenință c...

Neajunsurile din sistemul de sănătate au scos medicii în stradă. Pentru prima dată doctorilor din spitale li s-au alăturat şi cei de la ambulanţă.

Cu toţii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă, dar şi de faptul că nouă lege a salarizării le-ar aduce o scădere semnificativă a câştigurilor. Practic, cei de la urgenţă pierd cel puţin 30%.

Lipsa acută de personal, maşinile ieşite din uz şi bani mai puţini la salariu sunt principalele nemulumiri. Ambulanţele care au şi 700 de mii de km la bord cedează în drum spre pacient, iar doctorii şi asistentele sunt epuizaţi după sute de solicitări zilnic.

Iar acum guvernanţii vor să le taie şi din lefuri. Nouă lege a salarizării prevede plafonarea sporurilor la 30%, cu toate că lipsa de personal îi obligă pe aceşti oameni să muncească enorm.

Un medic poate să câştige 5000 de lei, însă 60% din suma o reprezintă sporurile. Prin plafonarea de 30 de procente venitul sau lunar scade la 3500 de lei.

Prostestul nu a afectat activitatea serviciului de Ambulanţă. Medicii şi asistentele care au venit să îşi strige nemulţumirile fie au ieşit din tură de noapte, fie erau liber.

Sindicaliştii SANITAS ameninţă cu un miting. Însă spun că pentru prima dată în ultimii 20 de ani, primăria Capitalei nu le-a dat aprobare.

Următorul protest din Sănătate este anunţat pentru 2 octombrie.


VIDEO PROTVPLUS.RO