Ana s-a nascut fara o parte din piciorul drept si cu malformatii la coloana. Fetita are nevoie de ajutor pentru operatie

Dată publicare: 14-10-2016 16:52
Dată actualizare: 17-10-2016 07:00


Situatie grea pentru parintii unei fetite de 3 ani din Gorj, care s-a nascut fara o mare parte din piciorul drept si cu malformatii la coloana vertebrala.

Familia a ajuns cu ea zilele trecute la Paris pentru un consult medical, iar doctorii de acolo le-au spus ca o pot opera pe copila, dar interventia chirurgicala costa enorm: 22.000 de euro.

Parintii spun ca suma este, totusi, de 4 ori mai mica decat o operatie similara in Romania. Tatal fetitei are si el probleme: e dependent de dializa.

Ana Rut a fost ajutata in aceasta vara de Avram Iancu, sportivul care a inotat in Jiu 11 ore fara intrerupere pentru a o putea ajuta cu bani. Suma adunata din donatii in cursul verii a fost folosita acum pentru controlul medical facut la Paris.

Severus Ghinica - tatal fetitei: "Ii va amputa piciorul drept, i se va pune proteza, iar la coloana o tija pentru indreptarea coloanei. Urmeaza sa strangem banii, 22 de mii de euro cum scrie in acte, si cand avem banii ii trimitem si atunci ne va chema sa mergem la operatie".

Parintii spun ca operatia ar costa mai mult daca ar fi facuta in alta parte.

Din cauza problemelor de sanatate pe care le are, Ana nu poate merge la gradinita si nici nu are cum sa se joace cu alti copii. Ea trebuie permanent supravegeata si, de cele mai multe ori, trebuie tinuta in brate.


VIDEO PROTVPLUS.RO