Ajutor nesperat primit de o familie din Satu Mare care a ramas fara casa dupa incendiu. "Inainte aveam doar 2 camere"

Dată publicare: 26-05-2017 16:59
Dată actualizare: 29-05-2017 06:38


O familie din localitatea Pomi, Judetul Satu Mare, a primit un ajutor nesperat din partea oamenilor, dupa ce fetita lor de un an a murit intr-un incendiu la inceputul acestui an.

In urma tragediei, bietii oameni, care mai au acasa inca 9 copii, au ramas fara locuita, iar vecinii si cunoscutii lor s-au mobilizat si au reusit sa ridice de curand o casa noua pentru familia necajita.  

In 13 februarie, casa familiei Miclaus a fost cuprinsa de flacari, iar fetita de un an n-a mai putut sa fie salvata. Familia care munceste din greu ca sa isi creasca cei 9 copii cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani a ramas pe drumuri.

Impresionati, oameni din Satu Mare si Maramures, dar si din strainatate, au adunat bani si au reusit sa le ridice o casuta noua, mult mai mare si mai frumoasa. Mama le-a multumit tuturor cu lacrimi in ochi si din putinul ei spune ca va oferi si altor saraci materialele de constructii care au ramas nefolosite.

Dupa 3 luni de la cumplita tragedie in care fetita de un an si-a pierdut viata, familia Miclaua poate sa o ia de la capat. Cei noua copii si parintii lor s-au mutat intr-o casuta noua, dupa ce zeci de oameni impresionati de drama lor i-au ajutat.

Anca Miclaus, mama: "Am avut numai 2 camere si bucataria, acum sunt 3 camere, living, bucatraie, baie si camara. Le multumesc din suflet la toti, n-am crezut c-o sa se intample asa. Si eu as vrea sa ajut asa, dar sunt multi departe de noi."

Cand s-a intamplat tragedia, jarul din soba a aprins totul in jur, iar fata cea mare care se afla in casa a reusit sa il salveze doar pe fratiorul ei. S-a intors si dupa mezina, dar n-a mai putut sa intre din cauza flacarilor.

Familia munceste din greu si creste animale pentru ca toti copiii sa poata sa mearga la scoala si sa aiba cele necesare. Tocmai pentru ca sunt harnici, comunitatea i-a rasplatit.

In total, oamenii au strans 35.000 de lei, iar acum casa este pregatita pentru familia greu incercata de soarta.


VIDEO PROTVPLUS.RO