Afla cum poti scapa de durerile abdominale cazuate de mesele imbelsugate
Dupa trei zile si trei nopti de chef si voie buna, medicii de la Ambulanta Bucuresti prezinta cifre deloc onorabile: 10% dintre cei aproape 2.000 de oameni care au cerut ajutorul medicilor au suferit come diabetice, pancreatite si dureri abdominale.
Chiar daca a trecut Craciunul, varza, ciolanul si sarmalele dau tonul. Colesterolul "bolboroseste" in tigai uriase, iar jumarile sunt intr-o echipa buna cu ceapa si caltabosul. Toate sunt consumate de romanii care au stomac de "fier".
Totusi, cei mai multi au avut nevoie acum sa-si dreaga ficatul. Pana la pranz, in bucataria unui restaurant din Capitala s-au umplut 200 de boluri cu ciorbe acre si foarte acre.
Clientii par sa aiba mai mult respect pentru gogonele si castraveti murati, potriviti pentru acest moment din an.
In tara Moldovei mesenii au descoperit borsul de perisoare.
Cu greu s-a indurat romanul sa se desparta de bucatele traditionale pentru supe creme si alte mancaruri recomandate mai curand bebelusilor.
Este vizibil si in statistica de la Ambulanta Bucuresti: 260- tulburari digestive, printre care zeci de colici, come diabetice, pancreatite si contractii abdominale.
Cei care nu au arsuri prea mari, pot incerca un suc de portocale si lamaie. Si multe ceaiuri de papadie sau musetel, spun nutritionisti, sfinte pentru stomac, dupa atatea mese grele.