Adevarul din spatele crucii lui Arsenie Boca de la Biserica Sfanta Treime. Cum s-au lasat pacaliti mii de pelerini de un zvon

Ultima actualizare: 10-09-2015 01:01

A aparut un nou obiectiv pe harta pelerinajelor facute in numele lui Arsenie Boca: Biserica Sfanta Treime, din Scheii Brasovului.

Acolo s-ar fi gasit o cruce care i-a apartinut parintelui. Lansat chiar de unul dintre preoti, zvonul s-a raspandit repede, iar pelerinii au inceput sa curga. Dar odata ajunsi acolo, afla tot de la oamenii bisericii ca adevarul este cu totul altul: Arsenie Boca a tinut aceasta cruce in mana o singura data, cu ocazia unei slujbe.

Elisaveta Burlan: "Parintele si-a pus toata silinta in cruce, nu stim daca ajungem la mormant, speram sa aiba aceeasi valoare ca atunci cand mergem la mormant."

Pelerinii au inceput sa apara de saptamana trecuta dupa ce unul dintre preotii de la biserica din Schei a sugerat ca lacasul sfant adaposteste crucea lui Arsenia Boca. Mai mult, credinciosii au fost convinsi si de o fotografie din arhiva bisericii cu parintele Boca tinind la piept aceasta cruce din argint. Se intampla in 1946.

Aurelian Reit, preot paroh al Bisericii Sfanta Treime: "Este o binecuvantare pe care parintele Arsenie Boca o lasa in urma sa si pentru biserica noastra. Eu nu detin acte cum a ajuns aceasta cruce, sunt convins ca parintele, cu ocazia acestei sfintiri, a facut-o cadou bisericii."

Drept urmare curcea respectiva a fost asezata la loc de cinste.

Rodica Oradan: "Am simtit ceva foarte puternic si binecuvantarea parintelui a fost foarte mare si voi mai veni."

Duminica insa, la slujba, preotii le-au spus enoriasilor adevarata poveste a crucii, care nu a fost niciodata a lui Arsenie Boca.

Rada Filiuta: "Nu este a parintelui Arsenie Boca. Crucea apartine bisericii, a fost aici din 1923, cand a donat-o o familie din schei."

Constantin Filiuta: "Crucea este a bisericii. A fost folosita de biserica. Tot timpul, la Inviere cu ea se batea in usa. Arsenie Boca a tinut-o la piept cand s-a sfintit biserica. Pe parcursul unei slujbe."

Si totusi, pelerinii au continuat sa vina si luni.

Aurelian Reit, preotul paroh al Bisericii Sfanta Treime: "Oamenii vin la crucea cu care a binecuvantat Parintele Arsenie Boca si este foarte adevarat. Uitati realitatea."

Dupa aceasta incurcatura, preotii de la Biserica Sfanta Treime au fost cheamati la protopopiatul din Brasov pentru a da mai multe explicatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO