A luat de pe strada o copila care cersea, iar acum tanara are zeci de medalii. Povestea impresionanta a Iuliei

15-12-2016 19:33

Oamenii pot sa faca miracole, iar o femeie sarmana din Ramnicu Sarat este unul dintre cei care isi iubesc aproapele mai mult decat pe sine. Desi are un trai modest, nu a ezitat sa ia de pe strada o copila sarmana, trimisa la cersit de mama ei.

Fata are acum 16 ani si viseaza sa devina campioana olimpica la atletism. A strans o multime de medalii, dar ii este greu sa faca performanta fara bani.

Antrenorul Iuliei: "Te apleci in fata dupa ce sari! Asa, foarte bine!"

Cei care doresc sa o ajute pe Iulia sa isi indeplineaca visul de a deveni campioana olimpica si sa le insenineze sarbatorile celor doua femei o pot face contactandu-o telefonic pe Minodora Oprea la numarul: 0754.333.123.

De pe terenul de sport de la marginea orasului Ramnicu Sarat, Iulia viseaza la Jocurile Olimpice. Alearga zilnic aproape 10 kilometri si se antreneaza ore in sir. Vrea sa faca performanta in atletism. Cand simte sub talpi pista de alergare, adolescenta uita de griji si necazuri. Avea doar sase ani, iar mama ei a aruncat-o in strada la cersit. Zile intregi a tremurat de frig fara sa manance un colt de paine.

Iulia: "Ma duceam ca nu aveam ce face. Se luau de mine. Ca sa ma duc, ca daca nu, nu ma primesc in casa."

Minodora Oprea, o femeia care lucra ca ingrijitoare la o gradinita din Ramnicu Sarat, a salvat-o pe fetita fara sa stea pe ganduri.

Minodora Oprea: "Am vazut-o si ce am zis sa o iau sa stea cu mine. Mama-sa nu a cautat-o, nu a venit dupa ea si a ramas la mine, am dat-o la scoala."

Femeia locuia atunci intr-o casa de la Primarie. Dupa ce a luat-o pe Iulia, a cumparat cu mari sacrificii doua camere.

Minodora Oprea: "Am pensie de 760 de lei si din banii astia platim datoriile, luam ce ne trebuie. Ce mai ramane, ramane, ce nu... asteptam luna cealalta si asa mergem mai departe."

Oricat de greu le-ar fi, Iulia este o luptatoare. Stau marturie zecile de medalii si diplome castigate pana acum.

Iulia, prezentandu-si medaliile: "Aceasta este la un cros la care am alegat la Buzau, aici cand am alergat obstacole de am luat locul intai."

Antrenorul Iuliei: "Am ajuns cu ea sa prinda lotul national, sa ajunga la campionatul european, campionatul mondial. Cea mai mare performanta, a facut record national la juniori: 3,7 minute pe 2.000 de metri obstacole. Nu am mai avut copil, sportiv care sa imi faca record national."

Chiar si asa fata are nevoie de sustinere financiara.

Iulia: "Nu suntem chiar asa cum sunt alti copii sau alte familii sa aiba multi bani, suntem la limita. Ne descurcam asa cum se poate si cu bine si cu rau, trebuie sa trecem peste."

Reporter: "Ce va doriti voi de sarbatori?"
Iulia: "Sanatate sa fie si fericire."

Mama naturala a Iuliei locuieste la doar cateva case distanta, insa nu ii pasa de fata. Cea care i-a dat un acoperis este hotarata insa sa o adopte cu acte in regula.


VIDEO PROTVPLUS.RO