6 din 10 romani nu ar putea trai nici macar o luna din economii

15-12-2010 00:00


Economii

Conform celui mai recent studiu al site-ului de recrutare Myjob, 60,6% dintre romani nu ar putea trai nici macar o luna din economii, daca si-ar pierde locul de munca in aceasta perioada.

Procentul este cu 20 de puncte mai mare fata de acelasi interval din 2009, cand numai 40% dintre participantii la studiu se aflau in aceasta situatie.

A scazut si procentul celor care s-ar descurca macar 30 de zile daca ar ramane someri – 21,77% fata de 29.35%, potrivit myjob.ro.

Mai mult, numarul celor care s-ar putea intretine 3 luni cu banii pusi deoparte s-a injumatatit anul acesta.

Doar 4 din 100 de romani au reusit sa fie mai strangatori si ar putea trai din economii 6 luni, iar putin peste 6% dintre participantii la studiu ar putea rezista chiar un an.

Sondajul a fost realizat online la nivel national, in intervalul 18 noiembrie – 15 decembrie, pe un esantion reprezentativ de 4976 de respondenti.

In randul femeilor, procentul celor care nu ar putea trai nici o luna din economii este mai mare decat media – 63,89% si il depaseste cu mult pe cel al barbatilor – 49,71%.

Cei care au reusit cel mai putin sa puna bani deoparte sunt tinerii pana in 30 de ani, iar categoria cu cei mai multi respondenti care si-ar permite sa stea un an acasa (10,81%) este a romanilor de peste 55 de ani.

In ceea ce priveste domeniile de activitate, cei specializati in IT&C stau cel mai bine la capitolul economii. Urmeaza cei din Consultanta si cei din Telecomunicatii.

Numarul respondentilor ce activeaza in Arta / Cultura si Asistenta sociala si care ar putea supravietui un an din economii este 0.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO