50 de bucatari au gatit 200 de feluri de mancare la Street Food. Inghetata thailandeza, facuta pe plita, vedeta festivalului

10-07-2016 11:37


Peste 20.000 de oameni au vizitat Street Food Festival, prima manifestare de acest gen din Romania organizata la Cluj.

Gurmanzii au avut ocazia sa guste retete de pe tot mapamondul: mancare mexicana sau inghetata thailandeza. Pentru pofticiosi, 50 de bucatari au gatit 200 de feluri de mancare.

Will este un bucatar american care a participat la zeci de festivaluri de mancare stradala in Statele Unite, dar cel de la Cluj ii place in mod special. E drept, recunoaste ca e un pic subiectiv: de un an s-a mutat de la Chicago in Romania, cu sotia, care-i este partener de viata si de... bucatarie.

Will, bucatar: "America este un mix de culturi, asa ca noi incercam sa cream preparate noi, folosind ingrediente clasice din Romania: gogonele, smantana, si iata ce mancare delicioasa avem aici!"

Crina: "Mi se pare ceva foarte tare, ce nu am mai vazut pana acum. Mancarea e excelenta"

Bucatarii celor peste 50 de standuri prezente la Street Food Festival au lucrat la foc continuu.

Daniel, bucatar: "Inghesuiala mare! Toata lumea se bate aici pe coastele noastre. Avem aici coastele la gratar, avem pui intreg dezosat, dupa aia il tocam pe tocator cu sabia aceea mare si o servim cu tzatziki, cu o salsa verde."

Unii au venit la festival cu toata familia. Nu au lasat acasa nici macar catelul.

Turist: "Catelul pana acum a mancat pui, vedem daca incape si vita."

Neli Borza, project manager Food Festival: "Este bucatarie Mexicana, canadiana, Americana, mediteraniana, romaneasca! Puteti sa gasiti absolut tot ce doriti aici!"

Inghetata thailandeza a fost vedeta festivalului. Se pregateste intr-un mod deosebit:

Ionela Hanuseac: "Se face pe o plita cu Freon, care la -25-30 de grade. Ingheata in fata clientului. Inghetata este naturala , doar cu lactate la care se adauga fructele sau ciocolata."

Mariana , "Nu am mai vazut inghetata sa se faca asa. E ceva nou pentru mine. E extraordinar!"

Festivalul Street Food de la Cluj se incheie duminica iar organizatorii isi propun sa duca evenimentul la Iasi, Timisoara si Sibiu, dar si in alte orase din tara.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO