50 de bucatari au gatit 200 de feluri de mancare la Street Food. Inghetata thailandeza, facuta pe plita, vedeta festivalului
Peste 20.000 de oameni au vizitat Street Food Festival, prima manifestare de acest gen din Romania organizata la Cluj.
Gurmanzii au avut ocazia sa guste retete de pe tot mapamondul: mancare mexicana sau inghetata thailandeza. Pentru pofticiosi, 50 de bucatari au gatit 200 de feluri de mancare.
Will este un bucatar american care a participat la zeci de festivaluri de mancare stradala in Statele Unite, dar cel de la Cluj ii place in mod special. E drept, recunoaste ca e un pic subiectiv: de un an s-a mutat de la Chicago in Romania, cu sotia, care-i este partener de viata si de... bucatarie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Will, bucatar: "America este un mix de culturi, asa ca noi incercam sa cream preparate noi, folosind ingrediente clasice din Romania: gogonele, smantana, si iata ce mancare delicioasa avem aici!"
Crina: "Mi se pare ceva foarte tare, ce nu am mai vazut pana acum. Mancarea e excelenta"
Bucatarii celor peste 50 de standuri prezente la Street Food Festival au lucrat la foc continuu.
Daniel, bucatar: "Inghesuiala mare! Toata lumea se bate aici pe coastele noastre. Avem aici coastele la gratar, avem pui intreg dezosat, dupa aia il tocam pe tocator cu sabia aceea mare si o servim cu tzatziki, cu o salsa verde."
Unii au venit la festival cu toata familia. Nu au lasat acasa nici macar catelul.
Turist: "Catelul pana acum a mancat pui, vedem daca incape si vita."
Neli Borza, project manager Food Festival: "Este bucatarie Mexicana, canadiana, Americana, mediteraniana, romaneasca! Puteti sa gasiti absolut tot ce doriti aici!"
Inghetata thailandeza a fost vedeta festivalului. Se pregateste intr-un mod deosebit:
Ionela Hanuseac: "Se face pe o plita cu Freon, care la -25-30 de grade. Ingheata in fata clientului. Inghetata este naturala , doar cu lactate la care se adauga fructele sau ciocolata."
Mariana , "Nu am mai vazut inghetata sa se faca asa. E ceva nou pentru mine. E extraordinar!"
Festivalul Street Food de la Cluj se incheie duminica iar organizatorii isi propun sa duca evenimentul la Iasi, Timisoara si Sibiu, dar si in alte orase din tara.