Proiectul Primariei Capitalei: Amenda de 5000 lei pentru bucurestenii care mai hranesc maidanezii

Ultima actualizare: 13-05-2013 06:47

Autoritatile din Bucuresti ii iau la ochi pe cei care si-au facut un obicei din a hrani cainii comunitari. Toti risca sa fie amendati cu 5.000 de lei daca un proiect scris in acest sens va trece de votul consilierilor.

Cel caruia i-a venit ideea considera ca haitele infometate vor disparea, intr-un final, de pe strazi. ''Nimic mai abernat'', spun reprezentantii asociatiilor care lupta pentru drepturile animalelor. "O fiinta hamesita este si mai agresiva".

Doamna Elena creste maidanezi in fata blocului. Femeia are opt caini pe care ii tine in niste custi. Nu ii este usor. Cheltuieste lunar 300 de lei, dar nu se poate desparti de ei. Daca proiectul primariei trece, risca sa plateasca pentru prietenii ei de 20 de ori mai mult.

Elena Dinisoara: "Ne-am atasat foarte mult de animale. Cainii sunt mai credinciosi decat un om. Au ajuns aici adusi de hingheri, i-au castrat si le-au dat drumul pe aici".

Vecinii femeii sunt revoltati. Spun ca nu pot dormi noaptea din cauza zgomotului si ca ies din casa cu frica.

Inspectorii din Primaria Capitalei considera ca au gasit solutia pentru ca haitele sa dispara dintre blocuri. Vor sa ii amendeze cu 5.000 de lei pe cei care hranesc maidanezii.

Razvan Bancescu, coordonator proiect ASPA: ''Unde acestia sunt hraniti sunt formate haite si implicit am observat cresterea agresiunii fata de oameni".

Promotorii ideii sustin ca se bazeaza pe niste studii facute in strainatate care ar arata ca agresivitatea cainilor creste atunci cand sunt hraniti si stau in grup. Fals, cred cei care lupta pentru drepturile animalelor.

Kuki Barbuceanu, coordonator Vier Pfoten: ''Hai sa ne imaginam ca maine avemn 50.000 de caini flamanzi in Bucuresti. Orice animal flamad e nervos. Vor fi muscati de vreo 10-20 de ori mai multi oameni dacat acum".

Proiectul are intr-adevar hibe. De exemplu, nu s-a stabilit cine va sta la panda...

Razvan Bancescu, coordonator proiect ASPA: ''Nu exista suficienta infrastructura pentru a monitoriza minut cu minut, ora cu ora, si atunci vom merge pe a prinde cat ne permite infrastructura, dar pedeapsa sa fie maxima''.

Edilii s-au gandit la solutii si in cazul celor care spun ca hranesc cainii pentru ca sunt ai lor. Conform aceluiasi proiect, fiecare proprietar e obligat sa-si sterilizeze animalele in varsta de peste 6 luni. In caz contrar, plateste un impozit anual de 100 de euro.

In ultimul an, 16.000 de bucurestenti au fost muscati de caini, dintre care 3.300 sunt copii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO