Copii tratati la Petrosani pe saltele de varsta parintilor, pline de purici. Campania online care a schimbat faţa saloanelor

04-04-2015 17:54

Saltele putrezite, cu arcuri iesite prin panza ingalbenita de vreme, dar mai ales pline de purici - sunt conditiile de tratament de care au parte copiii internati la Spitalul Judetean de Urgenta din Petrosani.

Administratia institutiei s-a induplecat sa le schimbe, insa abia dupa ce parintii revoltati au postat pe internet fotografii si filmulete cu mizeria inadmisibila.

"Mi s-a spus ca saltele sunt din 1974... Va dati seama, de mai bine de 40 de ani. Uite, e plina de purici. Uite, vezi ce piscata e fetita de pureci", spune revoltat un parinte care a filmat dezastrul din spital.

Scenele au fost filmate de un parinte in sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta din Petrosani. Cornel Ciobanu s-a internat cu fetita lui, in varsta de 4 luni, dar si cu baietelul de 4 ani. Ambii au facut infectii respiratorii. Aceste afectiuni pot fi tratate doar intr-un mediu curat, chiar daca pacientilor li se administreaza medicamente scumpe.

In prima noapte petrecuta acolo, baiatul i-a spus tatalui ca ii intra arcurile in spate. Omul a dat salteua la o parte si a avut un soc. Apoi a realizat ca in mai toate saloanele saltele sunt mucegaite.

Revoltat, omul a facut fotografii si a filmat in detaliu pentru a putea dovedi care sunt conditiile de tratament intr-un spital din Romania. Prietenii lui au postat imaginile pe Facebook si sute de persoane au lasat comentarii.

Cornel Ciobanu, tatal copiilor internati: "Am rugat o infirmiera daca poate sa ma ajute sa schimb salteaua, ca e distrusa. Se poate schimba daca vreti o saltea de la cei cu diaree continua, cu enterocolita, cu infectii. Aproape toate saltele sunt mucegaite, distruse."

Sefii spitalului au fost deranjati, culmea, nu de suferinta copiilor si a parintilor care ii insotesc, ci de faptul ca au fost dati in vileag. Si nu doar atat... Medicul care ii trata pe copiii barbatului a pasat cazurile unui alt doctor, iar asistentele le-au spus parintilor ca ar fi trebuit sa doarma in alt pat.

Alin Vasilescu, manager Spital de Urgenta Petrosani: "Sunt dezinfectate, curatate. Ca urmare, problema de pericol nu stiu in ce masura ar putea fi. Arcuri nu se vad acolo. Repet. Erau niste saltele vechi, care o parte din ele erau si rupte si care, inca o data spun, au fost inlocuite."

Brusc, managerii si-au amintit ca au rezerve de saltele noi si le-au inlocuit pe cele vechi si mizerabile. Dar numai dupa ce alti parinti au pornit o adevarata avalansa de critici. In plus, Spitalul din Petrosani va primi o suma importanta de la Ministerul Sanatatii pentru renovare.


VIDEO PROTVPLUS.RO