Un tip de HIV modificat, mult mai agresiv, a fost identificat in Romania. 170 de persoane, infectate

26-11-2013 19:06

Mutatia a aparut initial in Portugalia, Spania si Grecia.In tara noastra au fost deja depistate peste 170 de persoane infectate, majoritatea fiind consumatoare de droguri. Boala evolueaza rapid.

Mutatia virusului HIV a fost intalnita la pacienti tineri cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani, dependenti de droguri injectabile.

Medicii spun ca noua tulpina s-a raspandit la noi odata cu trecerea de la heroina la etnobotanice, pentru ca utilizatorii au folosit aceeasi seringa de la unul la altul.

Cei care aveau virusul HIV erau depistati cu subtipul F, care s-a combinat cu subtipurile B si G si a rezultat aceasta mutatie.

Acesta varianta modificata a infectiei are o particularitate. Boala este mai rapida decat cea provocata de virusul normal si necesita un tratament modificat mult mai agresiv. Pana acum au fost depistati 175 de pacienti, dar numarul real e mult mai mare.

In Romania sunt peste 12.000 de pacienti infectati cu HIV/SIDA, iar aproape 600 intre ei s-au imbolnavit de la inceputul anului si pana acum.

 

Tags: hiv, sida, mutatii,


VIDEO PROTVPLUS.RO