Un milion de romani sunt bolnavi de astm. Copiii sunt cel mai afectati

02-05-2011 17:35

Astm

Mediul toxic in care traim ne imbolnaveste copiii. Tot mai multi sufera de astm din cauza poluarii, a prafului sau a gazelor de esapament.

Plamanii celor mici sunt sensibili in aerul otravit. Medicii au pus diagnosticul de astm bronsic si la pacienti de doi ani.

Maia are sase ani, iar mama ei a adus-o la un control medical pentru ca tuseste de doua luni. Specialistul trebuie sa-i evalueze plamanii, pentru ca fetita este suspecta de astm. Mama are si o explicatie pentru eventuala boala. "Am avut mucegai in casa, in spatele patului, tusea de doua luni", spune ea.

Pentru un baietel de 8 ani, in schimb, diagnosticul e clar: astm bronsic, iar afectiunea s-a agravat in ultimii doi ani. A stat prin spital, acum face tratament cu hidrocortizon si are crize de astm repetate. Parintii nu mai stiu ce sa faca. Se gandesc sa se mute din Capitala, din cauza poluarii.


Doctorii spun ca, din 10 pacienti la care exista suspiciunea de astm bronisc, la jumatate se confirma diagnosticul. Infectiile respiratorii frecvente, praful, poluarea sau fumul de tigara pot declansa boala. Si nu sunt singurele cauze.

De altfel, in toata lumea, cazurile de astm cresc la fiecare 10 ani cu aproximativ 50%. Acum in Romania estimarile arata ca sunt un milion de bolnavi, deopotriva copii si adulti.

Afla unde iti poti testa gratuit functia pulmonara pe www.invingeastmul.ro
 

Dramele pacientilor romani. Legea malpraxisului nu apara pe nimeni

O analiza simpla va poate salva sanatatea pe termen lung
 

Sursa: Pro TV

Tags: sanatate, astm,


VIDEO PROTVPLUS.RO