Cum a ajuns sa arate o avocata din Alba Iulia, dupa ce medicul estetician i-ar fi injectat venin de vipera in loc de botox

Dată publicare: 28-01-2015 18:20
Dată actualizare: 31-01-2015 07:11


Frumusetea fortata dauneaza grav sanatatii. O avocata din Alba Iulia acuza un medic estetician din oras ca a desfigurat-o.

Femeia, in varsta de 38 de ani, a apelat la serviciile acestuia pentru un tratament impotriva ridurilor. Acum, este convinsa ca doctorul i-a injectat venin de vipera in loc de botox, iar in urma acestei interventii multa vreme n-a mai putut sa isi miste muschii fetei.

Raluca Crisan, avocata: "Aceasta este facuta a doua zi dimineata. Aceasta este cam la o saptamana si jumatate, asta cam la doua-trei saptamani dupa."

Femeia spune ca reactiile adverse au aparut la zece minute dupa interventie. Ingrijorata, a mers direct la urgente. A fost internata cateva zile insa nici dupa cateva luni nu a scapat de umflaturi. In plus simtea ca i-au paralizat muschii fetei. Tanara a optat pentru injectii cu botox, dar este convinsa ca medicul i-a injectat venin de vipera fara acordul ei.

Raluca Crisan, avocata: "Cand a mers la declaratii a zis ca de fapt nu stie ce este, nu e toxina botulina, pentru ca nu e autorizata de Ministerul Sanatatii si nu a fost nici testata. Eu, pe site-ul firmei din China, am vazut ca era venin de vipera. A ramas fata paralizata cam vreo 8 luni, un an, au fost paralizate glandele lacrimale, a trebuit sa folosec in permaneta picaturi. Musculatura fetei nu puteam sa o folosec deloc, nici sa rad, nici sa plang."

Avocata sustine ca in fata anchetatorilor, medicul ar fi declarat ca singura lui vina este ca nu a pus-o sa semneze o declaratie prin care isi asuma responsabilitatea pentru posibilele reactii adverse. Momentan, doctorul si-a suspendat pentru un an activitatea de la Spitalul Judetean Alba, insa profeseaza in continuare la cabinetul sau particular. A refuzat sa faca orice comentariu in legatura cu acest caz.

Nicoleta Cosarca, managerul Spitalului Judetean de Urgente Alba: "Din anul 2014, mai precis din luna aprilie, a facut o solicitare comitetului director al spitalului de suspendare a contractului de munca pentru motive personale."

Ancheta, care a inceput in urma cu doi ani, odata cu reclamatia avocatei, nu s-a incheiat nici acum.

Dan Ene, procuror: "Dosarul se afla in lucru la organele de cercetare penala de la politia Alba Iulia, sub supravegherea procurorului de caz."

Medicul estetician este cercetat pentru vatamare corporala. Avocata cere ca acesta sa nu mai profeseze.


VIDEO PROTVPLUS.RO