O femeie din Brăila a murit din cauza virusului West Nile. Autoritățile sunt în alertă

Ultima actualizare: 18-12-2019 15:30
West Nile
iStock

O femeie în vârstă de 83 de ani din Brăila a decedat în urma contactării virusului West Nile.

„Marţi, 17 decembrie, la Instituţia Prefectului Brăila s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căruia conducerea Direcţiei de Sănătate Publică informat despre confirmarea unui caz de West Nile în judeţ. Este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani din satul Lanurile, comuna Viziru, care între timp a decedat”, se arată înt-un comunicat remis de Prefectura Brăila, potrivit Agerpres.

„Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Sănătatea Alimentelor au transmis că s-a realizat ancheta la faţa locului şi s-a constatat că nu sunt prezente efective de animale receptive la această boală. În acest sens, s-au aplicat măsuri de dezinsecţie la gospodăria respectivă şi la cele învecinate conform prevederilor legale", continuă comunicatul.

În ceea ce priveşte planul de măsuri care se impune în astfel de situaţii, cu toate că, din punct de vedere calendaristic, ne aflăm în perioada liberă de vector, ţânţarii fiind latenţi, prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a insistat, "pentru mai multă siguranţă, să se intervină şi cu tratament aerian de dezinsecţie, dezinfecţie, astfel încât să nu mai fie riscuri de transmitere a virusului din cauza insectelor".

Virusul West Nile

 

Virusul West Nile este un virus care se găsește atât în regiunile tropicale cât și în cele temperate. Acesta infectează în principal păsările, dar este cunoscut că infectează și oamenii. Principala cale de infecție la om este prin mușcătura unui țânțar infectat.

Aproximativ 90% din persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă niciun simptom.

Virusul West Nile are trei efecte diferite asupra oamenilor. Primul este o infecție asimptomatică, al doilea este un sindrom de febră ușoară, cel de-al treilea este meningita sau encefalita West Nile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO