O batrana nevazatoare a ajuns sa locuiasca in spital, la Urgente. Ca sa fie primita in azil trebuie sa moara cineva

Ultima actualizare: 16-02-2017 07:18

Singura pe lume si saraca, o femeie nevazatoare de 85 de ani a ajuns sa locuiasca in unitatea de primiri urgente a spitalului din Campulung Muscel. A fost adusa cu ambulanta, in decembrie si de atunci medicii n-au avut cum s-o externeze.

Maria Neacsu are 85 de ani si este oarba. A avut un fiu si o fiica, dar amandoi au murit. In ultimii 10 ani, batrana a locuit la o familie care acum nu mai poate sa aiba grija de ea. Batrana nu are locuinta, iar caminele de stat pentru varstnici sunt foarte aglomerate si administratorii de acolo refuza s-o primeasca.

“Ambulanta m-a luat din strada”, spune femeia. “M-a scos ea afara, a dat telefon sa vie sa ma ia”.

Femeia a stat o luna in sectia de boli interne, apoi a fost mutata intr-o camera a unitatii de primiri urgente.

Dr. Florin Baiaceanu, UPU Campulung Muscel: "Este ingrijita aici, deocamdata, la noi, de infirmiere, de asistenti, de toata lumea. Ca oameni trebuie sa ajutam pe toata lumea si oricine a venit la urgente la noi, am ajutat."

Spitalul si serviciul de asistenta sociala s-au ocupat de dosarul necesar internarii batranei intr-un centru medico-social. Insa n-au gasit, deocamdata, un loc liber si pentru ea. Situatia femeii se va rezolva, din pacate, abia atunci cand o sa moara un alt batran internat intr-un azil de stat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO