Un pacient care se lupta cu cancerul, ucis de o cazatura. Lipsa de implicare a cadrelor medicale l-a condamnat la moarte

Ultima actualizare: 19-07-2015 07:05

Un pacient de 57 de ani, internat la Spitalul din Galati, a fost condamnat la moarte prin lipsa de compasiune si implicare a cadrelor medicale.

Barbatul, internat la Oncologie cu o tumoare la cap, a cazut din pat, in incercarea disperata de a ajunge la toaleta. In loc sa-i faca analize amanuntite, mai ales ca era plin de rani, doctorii l-au externat, iar barbatul ajuns acasa si a intrat coma. In cele din urma, s-a stins din cauza loviturii, fapt confirmat si de necropsie.

La sfarsitul lunii trecute, Constantin Ionescu a fost internat in sectia de Oncologie a Spitalului Clinic de Urgenta Galati. Avea o tumoare la cap. Dupa cateva zile, omul nu se mai putea ridica din pat. Cand a venit sa-l vada, sotia sa a observat ca este plin de vanatai pe toata partea stanga.

Catinca Ionescu, sotia pacientului: "Mi-au spus pacientii ca o cazut. O cazut cand a vrut sa se duca la baie. Patul e asa si toaleta asa. Si a cazut in baie, cred ca cu capul de margine de acolo! Cand am ajuns acasa, l-am dezbracat si era tot vanat."

In loc sa-i faca investigatii amanuntite, medicii au decis, culmea, sa-l externeze. Acasa, starea barbatului s-a inrautatit, iar la aproape o saptamana de la cazatura a intrat in coma. Abia cand a fost dus a doua oara la spital, i s-a facut un examen tomograf si a fost operat de doua ori. Nu si-a mai revenit.

Revoltate, rudele spun ca, desi suferea de cancer, bietul om mai avea zile. Din punctul lor de vedere, lovitura a fost cea care i-a grabit moartea. Certificatul medico-legal, eliberat joi, confirma ca una dintre cauze a fost un "traumatism cranio-cerebral cu hematom subcutanat" care i-a provocat o insuficienta cardio-respiratorie.

Saftica Paun, sora pacientului: "Depunem la Parchet si urmeaza procedurili. Asa o sa facem! Pentru neglijenta. La oncologie."

Dr. Rodica Vasile, sef sectie Oncologie: "Este regretabil acest caz pentru ca s-a finalizat cu un deces. Noi, in sectie, am mai avut cazuri din acestea care, daca se intampla asa ceva, s-au rezolvat si stim ce este de facut cu cazurile acestea. Adica se continua investigatiile."

Cazul a ajuns si in atentia presedintelui Consiliului Judetean, institutie care administreaza unitatea medicala.

Dr. Nicolae Bacalbasa, presedintele Consiliului Judetului Galati: "Aia care sunt marlanosi cu omul, care-si bat joc de omul bolnav, trebuie sa plece. Medicina este si un sistem vocational, nu numai ocupational. Nu-i numai o meserie."

Medicul curant al pacientului, care se ocupa, teoretic, de el in momentul in care a cazut, a refuzat sa faca orice comentariu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO