Moarte suspecta la Spitalul Alexandria. Medicii sunt acuzati ca au tratat de reumatism o femeie bolnava cu inima

Ultima actualizare: 14-03-2014 07:04

Acuzatii grave de neglijenta la Spitalul Judetean din Alexandria. Rudele unei femei, care a murit la doua zile de la internare, reclama faptul ca medicii ar fi tratat-o de reumatism, desi avea grave afectiuni cardiace.

Doctorii sustin ca pacienta nu lua tratament pentru inima si din aceasta cauza s-ar fi stins. Cazul a fost declarat moarte suspecta, iar politia va face verificari.

Fiica pacientei sustine ca a adus-o pe mama ei duminica noaptea la Spitalul Judetean din Alexandria, pentru ca femeia in varsta de 78 de ani nu-si mai putea misca un picior. De la camera de garda a fost transferata la sectia de Neurologie, iar fiica sustine ca medicii de acolo i-ar fi spus ca sufera de reumatism. De altfel, i-au si indicat cateva medicamente pentru dureri reumatice. Dar marti dimineata batrana a murit. Rudele ii acuza pe doctori ca au tratat-o cu superficialitate si nu i-au pus un diagnostic clar.

Mioara Parva, fiica pacientei: "N-ai cum sa mori dintr-un reumatism. Nu i-au facut investigatii corect. Mi-au zis sa stau linistita, ca e doar un reumatism vegetativ".

Luiza Suta, prietena de familie: "Neglijenta doctorilor a dus la asa ceva, nu se poate sa vii in spital si sa nu-ti acorde atentia cuvenita".

Ancheta va trebui sa demonstreze daca a fost vorba de neglijenta si indiferenta. Cert este ca batrana a murit marti dimineata, in salon.

Conducerea spitalului sustine ca toate procedurile au fost respectate. Directorul spitalului confirma ca pacienta a fost internata cu probleme la picior, dar spune ca medicii au descoperit ca avea probleme cardiace grave pentru care nu lua tratament. Si desi i-au acordat ingrijirile indicate, acestea nu i-au fost suficiente.

Valentin Filip, director Spitalul Judetean Alexandria: "Avea o cardiopatie ischemica netratata si oricand putea muri. Plus, afectiuni cardiace neglijate".

Pentru ca rudele acuza neglijenta, cei din spital au cerut necropsia pacientei, fiind vorba de o moarte suspecta. Astfel ca si politia va face cercetari in acest caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO