Isteria bolii Lyme, in Galati. 100 de oameni muscati de capuse au ajuns la spital, intr-o saptamana

Ultima actualizare: 23-10-2012 20:15

Alerta la Galati, unde aproape o suta de oameni au ajuns in ultima saptamana la medicii de familie sau la unitatile de primiri urgente, dupa ce au fost muscati de capuse.

Iar doua persoane internate la Spitalul de Boli Infectioase asteapta cu teama un verdict de la Institutul Cantacuzino, unde au fost trimise probe pentru confirmarea temutei boli Lyme.

Pacient: "Eram cu vacile pe deal, s-a urcat pe mine si m-a intepat de gat. Ma dor oasele, mainile, picioarele... tot corpul. Stau numai in pat, cu perfuzii, injectii."

Barbatul in varsta de 43 de ani, suspect de borelioza, sau boala Lyme, a ajuns in aceasta stare la numai o saptamana dupa ce a fost muscat de o capusa. Intre timp, la unitatea de primiri urgente a Spitalului de Boli Infectioase din Galati cazurile continua sa curga.

Peste 250 de cazuri de persoane muscate de capuse au fost inregistrate la Galati, de la inceputul anului. Cele mai multe persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase in primele zile ale saptamanii, dupa weekendurile in care au fost la picnic, la iarba verde.

Autoritatile locale din Galati au dedicat anul acesta 120 de milioane de lei campaniei de dezinsectie si au inceput deja sa stropeasca zonele verzi cu insecticid.

Boala Lyme, supranumita si boala cu o mie de fete, pericliteaza intregul organism si este greu de depistat din cauza ca simptomele sunt comune si altor afectiuni. Netratata, pune in pericol articulatiile, vederea, inima, poate duce la boli neurologice cronice si in cel mai rau caz la moarte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO