Cum te tratezi acasă dacă ai coronavirus. Greșeala făcută de mulți pacienți

×
Codul embed a fost copiat

Pacienții infectați cu coronavirus care se tratează acasă este recomandat să își monitorizeze atent temperatura și frecvența respiratorie, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală Beatrice Mahler.

 

Într-un interviu oferit Știrilor ProTV, medicul a atras atenția că mulți pacienți aleg să ia antibiotice, deși un astfel de tratament nu distruge virusul și poate chiar să fie dăunător pe termen lung.

„Este foarte important pentru cei care stau acasă, dacă își pot permite să își cumpere un pulsoximetru, să o facă. Dacă nu, să își monitorizeze atent frecvența respiratorie. Monitorizarea temperaturii și a saturației oxigenului sunt extrem de importante dacă vorbim despre infecția cu SARS-CoV-2. Pe de altă parte, legătura permanentă cu medicul de familie este obligatorie și apariția unei saturații scăzute (a oxigenului din sânge, n.r.), sub 93%, trebuie să îi determine să sune la 112 sau să sune medicul de familie.

Atenție foarte mare la consumul de antibiotice! În această perioadă observăm foarte mulți pacienți care ajung la camerele de gardă și care își administrează antibiotic. Atrag atenția asupra faptului că virusul nu răspunde la antibiotic. Azitromicina care se administrează în spital în unele cazuri nu are rolul de a distruge virusul, ci are un mecanism antiinflamator, de reducere a inflamației pe care o produce virusul. Nu se administrează pe post de antibiotic”, a explicat medicul.

Citește și
coronavirus
Coronavirus România, bilanț 2 decembrie. 4.916 cazuri noi, record la ATI - 1.260 de pacienți
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Protocolul de tratament se recomandă în funcție de cazul de boală și în cazul unei forme ușoare de boală, tratamentul cu antibiotic nu își are rostul, pentru că trebuie să ne gândim ce efect va avea acest tratament asupra corpului nostru peste 10-20 de ani. „Vorbim despre rezistența la antibiotice, vorbim despre infecții cu germeni rezistenți care se pot transmite de la o persoană la alta. Dacă nu vom tempera în această perioadă consumul de antibiotice, anul viitor vom avea o altă pandemie”, a declarat Beatrice Mahler.

„Antibioticul se administrează în formele moderate sau acolo unde se constată o suprainfecție, care trebuie evaluată obligatoriu și cu analize de laborator. Pacientul este bine în aceste momente să ajungă într-un spital să aibă evaluare completă imagistică și biochimică - adică analize de sânge și de floră care evidențieze că într-adevăr antibioticul aduce un real beneficiu pacientului”, a mai declarat managerul Institutului „Marius Nasta”.

De asemenea, Beatrice Mahler recomandă ca în această perioadă oamenii să facă sport, pentru a-și dezvolta musculatura respiratorie.

„Din toate datele științifice, momentul intubării care să ofere o speranță de viață pacientului este cel în care musculatura respiratorie este epuizată și pacientul nu mai face față. Avem în acest moment pacienți de 3-4 săptămâni în terapie intensivă, ventilați noninvaziv, tocmai pentru că au un antrenament muscular bun, anterior infectării. De aceeea sunt recomandate exercițiile fizice în această perioadă”, a mai explicat medicul.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Beatrice Mahler: A crescut numărul cazurilor severe de Covid-19. Este o situație îngrijorătoare
Beatrice Mahler: A crescut numărul cazurilor severe de Covid-19. Este o situație îngrijorătoare

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a declarat la Știrile ProTV că tot mai mulți pacienți ajung la spital cu forme grave de Covid-19. Situația de la ATI este în acest moment „îngrijorătoare”, a atras atenția medicul.

Coronavirus România, bilanț 2 decembrie. 4.916 cazuri noi, record la ATI - 1.260 de pacienți
Coronavirus România, bilanț 2 decembrie. 4.916 cazuri noi, record la ATI - 1.260 de pacienți

Coronavirus România, bilanț 2 decembrie. Până astăzi, 2 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 484.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Țara în care 100.000 de oameni sunt în spitale cu Covid-19. „Starea lor se înrăutățește rapid”
Țara în care 100.000 de oameni sunt în spitale cu Covid-19. „Starea lor se înrăutățește rapid”

În Statele Unite, numărul celor infectaţi cu SARS-COV-2 continuă să crească. În ultima lună s-au îmbolnăvit peste patru milioane de oameni, aproape la fel de mulţi ca în primele cinci luni de pandemie.

Cercetători americani lucrează la un spray nazal împotriva COVID-19
Cercetători americani lucrează la un spray nazal împotriva COVID-19

Cercetători de la Universitatea din Pennsylvania (nord-estul SUA) încearcă, împreună cu compania Regeneron Pharmaceuticals, să dezvolte un spray nazal care să protejeze de COVID-19, scrie AFP.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.