Cu lacrimi in ochi, o femeie si-a strigat durerea in portavoce la Ploiesti, de fata cu Raed Arafat

02-12-2013 18:12

Ancheta Ministerului Sanatatii inceputa la Spitalul Judetean din Ploiesti, dupa dezvaluirile socante facute de un medic chirurg, este in plina desfasurare. Secretarul de stat Raed Arafat a inceput luni verificarile la unitatea medicala.

Din echipa de control face parte si presedintele Colegiului Medicilor Prahova.

In timp ce Raed Arafat se afla in spital, in curte a avut loc un incident mai putin obisnuit: o femeie a venit cu o portavoce si a scandat impotriva conducerii institutiei, pe care o acuza de moartea copilului ei.

"De ce nu ati luat nicio masura de acum un an si trei luni cand v-am adus la cunostinta mizeria care exista in spital, sobolanii care intind carpele in wc-uri, gandacii care le intra bolnavilor in gura, viermii din spatele toaletei?", a spus femeia.

Cu ochii secati de lacrimi, femeia sustine ca si-ar fi pierdut baiatul din cauza unei erori medicale la Spitalul Judetean din Ploiesti. Medicii i-ar fi pus un diagnostic initial gresit, apoi s-a aflat prea tarziu ca are meningita. Dus la Bucuresti, tanarul a decedat.

"Va rog frumos sa iesiti si la poarta, domnule Arafat, va asteapta lumea care are neplaceri, care au pierdut pe cei dragi aici, in acest spital al mortii. Spitalul mizeriei, spitalul mafiei...", a strigat prin portavoce femeia.

O alta femeie acuza faptul ca baiatul ei a murit la scurt timp dupa internare.

Elena Niculescu: "Ne-am internat la 8 si 20 de minute si la 9 fara douazeci era mort. I-a luat tensiunea, era 13 cu 8, i-a facut EKG si a zis ca este bun".

Pe la Spitalul de Urgenta din Ploiesti a trecut luni si presedintele Consiliului Judetan, Mircea Cosma, seful institutiei care administreaza unitatea medicala. Sustine ca nu a stiut niciodata ca bolnavii de aici isi aduceau singuri medicamentele, pansamentele, seringile, branulele sau alte materiale medicale. Doar a fost si el internat. Uita insa de pozitia pe care o ocupa atunci cand medicii din spital au avut grija de el.

Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova: "Am fost internat si sunt viu. Am schimbat toata instalatia de incalzire, am modernizat tot ce inseamna terapie intensiva, inclusiv cu paturi de ultima generatie, am adus un tomograf nou, s-a facut canalizare noua, tot ceea ce depinde de Consiliul Judetean".

Managerul spitalului, Adrian Strambeanu, se apara si el si spune ca unitatea medicala are de recuperat, de la inceputul anului, de la Casa de Asigurari de Sanatate, peste 3,5 mililoane de lei pentru serviciile efectuate pacientilor in luna noiembrie.

Scandalul de la Spitalul Judetean din Ploiesti a inceput saptamana trecuta, dupa ce medicul chirurg Dan Oprea, caruia i s-au alatura si alti colegi, a denuntat, intr-o scrisoare deschisa conditiile mizere in care trebuie sa lucreze medicii si cele in care stau bolnavii.


VIDEO PROTVPLUS.RO