Asociația „Dăruiește Viață” a demarat o nouă campanie pentru construirea unei secții ATI la Piatra Neamț

Ultima actualizare: 25-12-2020 12:59

Un exemplu de oameni care s-au pus în slujba binelui vine acum de la Asociația „Dăruiește Viață”, care a demarat o nouă campanie pentru construirea unei secții de terapie intensivă la Piatra Neamț, în locul celei care a ars luna trecută.

În urma incediului și-au pierdut viața 15 oameni. Secția va functiona într-un spital modular, asemeni celui pe care Asociația l-a construit la Elias pentru tratarea pacientilor infectați cu Sars-Cov-2.

În seara zilei de 14 noiembrie, secţia de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean Neamţ, în care erau conectaţi la aparate pacienţi infectaţi cu Sars-Cov-2, s-a aprins. Opt oameni au murit pe loc, iar alţi şapte au murit în zilele care au urmat.

Această tragedie ne-a arătat încă o dată cât de fragil este sistemul nostru de sănătate. Spitalul, cu 800 de paturi, are nevoie acum de o nouă secţie ATI.

Carmen Uscatu, preşedintele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţa”: „Secţia de terapie intensivă este esenţială. Acolo sunt toţi pacienţii care se află între viaţă şi moarte. Fără o secţie de terapie intensivă un spital nu poate funcțtiona”.

Aşa va arăta noua secţie de terapie intensivă, construită într-un spital modular.

Oana Gheorghiu, vicepreşedintele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţa”: „Va avea un spital modular de 18 locuri, cu absolut toate instalaţiile necesare unei secţii de terapie intensivă”.

Lucrările şi dotările vor costa 2 milioane de euro, iar Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” îşi propune ca în luna aprilie să primească pacienţi în noua secţie. Puteţi fi parte din această poveste cu 2 euro pe lună dacă trimiteţi un sms la 8826 cu textul „Neamţ”.

Carmen Uscatu, preşedintele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţa”: „Este vorba de solidaritate, pentru că în situaţia în care se afla spitalul de la Piatra Neamţ s-ar putea afla oricând orice spital din ţară”.

În primăvară, tot din donaţii, Asociaţia a construit un spital modular pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu Sars-Cov-2. „Dăruieşte Viaţă” ridică şi primul spital de oncologie pediatrică din România. Lucrările sunt în toi. Firmele au posibilitatea acum, la final de an, să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit pentru a susţine proiectele Asociaţiei. Pe www.daruiesteviata.ro aflaţi cum puteţi să ajutaţi.

Zilele acestea am văzut la Ştirile ProTv mulţi oameni care fac bine şi nu-i uită pe cei aflaţi în suferinţă. Acum, de sărbători, descoperim bucuria de a dărui. Păstraţi această bucurie şi în restul anului. E nevoie de solidaritatea şi implicarea noastră pentru a schimba faţa lucrurilor care ne înconjoară. Nu uitaţi că atunci când facem bine, ne facem bine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO