Arafat: Valul 5 COVID va aduce un număr mare de cazuri. Oamenii să nu mai asculte bazaconiile care se spun despre vaccinare

Ultima actualizare: 10-01-2022 20:48
Raed Arafat
Agerpres

Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat că valul 5 al pandemiei de coronavirus se caracterizează printr-un număr extrem de mare de cazuri, lucru care va pune la grea încercare sistemul medical.

Secretarul de stat Raed Arafat se teme că sistemul medical din țară va fi copleșit de numărul mare de infectări care se așteaptă în valul 5 al pandemiei de coronavirus.

Din păcate, valul 5 se caracterizează printr-un număr mare de cazuri. Vedem în lume cifre foarte mari, chiar și peste 200.000 de cazuri pe zi. Impactul valului 5 la noi e pe două paliere: e posibil un impact serios pe sistemul medical, din cauza numărului mare de pacienți, chiar dacă o parte vor fi cu simptomatologie ușoară. Vor fi și cazuri grave, cu impact pe ATI. E un număr semnificativ de cazuri COVID grave și în SUA sau alte țări, se aude de secții pline și în alte țări. Problema e si personalul care se infectează în masă. În Franța, personalul infectat e chemat la lucru. Nu mai au oameni să asigure gardă, continuitate. Și nu e vorba doar de sectorul sanitar”, a declarat Arafat, potrivit B1 TV.

Arafat îi îndeamnă pe oameni să se imunizeze anti-COVID

Șeful DSU îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze anti-COVID și îi roagă să nu mai asculte „bazconiile” care se spun despre vaccinare.

Legal, acum mergem pe implementare măștilor pe interior și exterior și recomandarea și rugămintea ca oamenii să nu mai asculte bazaconiile care se spun despre vaccinare. Vaccinarea nu împiedică infectarea, lucru valabil și la vaccinul antigripal, dar te ajută să nu faci o formă gravă. Recomandarea internațională, științifică e ca vacciarea să continue. Unele țări reduc la patru luni vaccinarea între doza 2 și doza 3”, a completat Raed Arafat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO