Aparatul minune care a adus o femeie inapoi printre cei vii dupa 42 de minute in moarte clinica

Ultima actualizare: 22-08-2013 00:07
Vanessa Tanasio

O femeie din Australia traieste un adevarat miracol, dupa ce medicii au adus-o inapoi printre cei vii dupa ce a fost declarata moarta din punct de vedere clinic pentru 42 de minute.

Vanessa Tanasio este mama a doi copii si ajuns la Spitalul din Melbourne saptamana  trecuta dupa ce a suferit un atac de cord, cu una dintre artere complet blocata.

A intrat in stop cardio-respirator si a intrat in moarte clinica la scurt timp dupa ce a ajuns la spital.

Doctorii au refuzat sa renunte si au folosit un aparat special denumit Lucas 2, unic in Australia, pentru a mentine circulatia sangelui in creier cat timp cardiologul Wally Ahmar a deschis artera pentru a o debloca.

Odata deblocata, inima lui Tanasio a revenit la ritmul normal. "Am folosit socuri si medicamentatie multipla doar pentru a o resuscita", a povestit Ahmar care a considerat intregul eveniment drept un "adevarat miracol". 

Tanasio n-a avut in trecut probleme cu inima si este incantanta sa fie in viata. "Mi-aduc aminte doar ca eram pe canapea, apoi pe podea, iar apoi la spital. Imi lipsesc doua zile din memorie" povesteste femeia.

In mod uimitor, femeia s-a recuperat complet dupa doar o saptamana. Totul datorita dispozitivului Lucas, un aparat folosit in timpul resuscitarii cardiopulmonare ce le permite doctorilor sa lucreze non stop. Este pentru prima data cand acesta e folosit cu succes de cand a fost donat spitalului din Australia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO