Alerta de meningita la Zalau. 6 femei care au fost internate la o sectie de ginecologie sunt bolnave

Ultima actualizare: 06-11-2012 11:40

Dupa ce in judetul Suceava a fost decretata epidemie de meningita acuta, o situatie ingrijoratoare apare si in vestul tarii.

6 femei, internate la Spitalul Judetean din Zalau, au prezentat simptome ale bolii. Toate au fost operate recent, la sectia de ginecologie, dar au revenit dupa cateva zile, plangandu-se ca se simt din ce in ce mai rau.

Cinci dintre femei au nascut, iar alta a suferit o interventie chirurgicala de alta natura in blocul operator al spitalului.

Din primele cercetari, se pare ca in sectia respectiva exista o bacterie care transmite boala, iar sterilizarea salii de operatie s-a facut, in mai multe randuri, superficial.

Femeile au revenit la spital cu greata si dureri atroce de cap. Doua dintre ele au ramas internate la Zalau si una a fost trimisa la Clinica de Boli Infectioase din Cluj. Doua anchete sunt in curs.

Deocamdata, angajatii unitatii medicale au primit amenzi intre 500 si 1000 de lei. Aceste cazuri vin la numai o zi dupa ce, la Suceava, 18 scoli si gradinite au fost inchise. In tot judetul a fost decretata epidemie de meningita acuta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO