Grecia, efect de domino asupra zonei euro: Irlanda ar putea avea nevoie de un alt imprumut
Nu doar Grecia a ajuns pe "patul de suferinta" din cauza crizei, ci si Irlanda. Se pare ca un al doilea imprumut ar urma sa mearga catre irlandezi, din cauza ca nu s-a reusit o reabilitare, care sa aduca un echilibru in tara.
Reuters: Potrivit ministrului Transporturilor din Irlanda, este putin probabil ca tara sa se intoarca pe pietele financiare: "Cred ca este putin probabil sa ne putem intoarce pe pietele financiare anul viitor. Cred ca va dura mai mult, poate in 2013, dar cine stie?", a spus Leo Varadkar.
Financial Times: Grecia trebuie sa renunte la suveranitate pentru bani de la UE
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
"Acest lucru ar insemna un al doilea program, deci un al doilea imprumut de la FMI si UE. Fie o prelungire a programului de acum, fie un program nou", a adaugat ministrul irlandez.
Inceputul sfarsitului. Blestemul se implineste in Grecia: vinde tot
Grecia, efect de domino pentru tarile din UE
Vicepremierul Irlandei Eamon Gilmore a declarat ca se teme de un efect de domino adus de problemele din Grecia, iar ca posibilitatea intrarii in faliment a acestei tari a provocat cresterea costurilor pentru imprumuturi pentru Irlanda, Portugalia si Spania.
"Nu inseamna ca, daca Grecia intra in incapacitate de plata, vor fi imediat probleme pentru Irlanda. Inseamna ca vor fi probleme pentru intreaga zona euro, iar Irlanda face parte din ea", a spus Gilmore.
Grecia, in "tunelul mortii". Risca sa nu mai ia bani de la FMI. Ce impact are asupra noastra
Irlanda a primit deja un ajutor financiar de 85 de miliarde de euro, insa, daca costurile de creditare raman la fel de ridicate, nu va putea obtine banii necesari anul viitor. Din aceasta suma, aproximativ 50 de milioane vor fi utilizati pentru acoperirea datoriilor suverane, iar restul pentru sprijnirea sistemului bancar.
Sursa: Pro TV
Etichete: Irlanda, criza economica, imprumuturi, recesiune, revista presei,
Dată publicare:
31-05-2011 00:48