Presa: Grecia se vinde pe bucati. Porturi, aeroporturi, cazinouri pe "taraba" internationala.

Ultima actualizare: 04-11-2012 07:53
Grecia

Grecia este asezata pe un butoi cu pulbere. Iar statele europene impun conditii drastice in schimbul banilor salvatori. Autoritatile elene nu mai au voie nici sa incaseze taxele sau impozitele, banii fiind colectati de straini.

The Business Insider: Noile masuri de austeritate ar putea fi impuse din afara tarii, iar Grecia ar deveni o papusa manuita de un papusar. Cu o astfel de masura, Grecia ar putea ramane fara Guvern, insa autoritatile internationale si cele elene nu au confirmat informatiile.

Grecia, in "tunelul mortii". Risca sa nu mai ia bani de la FMI. Ce impact are asupra noastra

Ca o masura disperata, Grecia spera sa obtina din vanzarea unor companii de stat aproape 50 de miliarde de euro pana in 2015.

Financial Times: Grecia trebuie sa renunte la suveranitate pentru bani de la UE

Pentru anul acesta grecii vor vinde porturi, aeroporturi, si chiar un cazino, sperand sa stranga peste 15 miliarde de euro.

“Vindeti-va insulele, greci falimentari, si chiar Acropolele!”. Datoriile Greciei, la 150% din PIB

Fondul Monetar International aduce insa o raza de speranta, respingand informatiile potrivit carora Grecia ar fi ratat toate tintele fiscale: "Informatiile recente din presa referitoare la concluziile misiunii de evaluare sunt neadevarate", a afirmat un purtator de cuvant al FMI.

El a continuat, declarand ca discutiile cu autoritatile din Grecia continua, realizeaza progrese si se vor incheia in curand.

Potrivit Reuters, FMI si UE discuta despre un nou pachet de ajutor pe care l-ar putea primi Grecia, in valoare de 65 de miliarde de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO