Victor Ponta: In fata demnitarilor straini nu spun nimic rau despre presedinte sau vechea guvernare

10-05-2014 09:30


Victor Ponta

Premierul Victor Ponta sustine ca niciodata la intalnirile cu demnitari sau oameni de afaceri straini nu a spus nimic rau despre presedinte sau fosta guvernare.

"Am fost azi (vineri - n.r.) la Jucu si, desi nu era chemat pe scena la momentul taierii panglicii, i-am rugat pe cei de la Bosch sa il invite pe Emil Boc pe scena pentru ca, indiferent de ceea ce ma desparte de Boc sau de oricine altcineva, in fata strainilor trebuie sa aratam ca suntem mandri, ca putem lasa la o parte orice lucruri care ne despart. Indiferent de ceea ce ma supara la presedintele actual, la guvernul trecut, cand m-am intalnit cu toti liderii importanti ai lumii, o singura data nu am spus un cuvant de rau de presedintele actual, de vechea guvernare. Am spus de fiecare data ca suntem o tara mandra, daca ne tratati cu respect vom fi prieteni pe care puteti sa va bazati", a spus Ponta.

Pe de alta parte, premierul a afirmat ca pentru el presedintele Traian Basescu nu mai exista. Ponta a spus ca romanii care se mai uita la emisiunile televizate in care apare Traian Basescu stiu ca ura, dusmania si cearta "au adus Romania acolo unde eram in 2012, o tara dezbinata, o tara dezamagita, fara niciun fel de speranta”.

"Sunt convins ca cei care se mai uita, seara, la emisiunile televizate ale presedintelui stiu ca ura, ca dusmania, ca cearta, au adus Romania acolo unde eram in 2012, o tara dezbinata, o tara dezamagita, fara niciun fel de speranta. Vreau sa va spun ca, pentru mine, domnul Traian Basescu nu mai exista, pentru mine exista doar Romania, ceea ce am promis si ceea ce am incercat si muncim impreuna sa facem pentru aceasta tara, in care vreau sa traiasca nu doar cei din generatia de 40 de ani, ci si cei din alte generatii, cei care au construit Romania si cei care vin dupa noi", a spus Ponta.

Acesta a adaugat ca guvernantii trebuie sa fie cei care "fac lucruri" si sa ii lase pe altii sa le critice. "Mie imi place aceasta postura", a spus premierul.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO