Vicepremierul Liviu Dragnea a refuzat sa taie o panglica in culorile steagului secuiesc, la inaugurarea unui drum judetean

Dată publicare: 12-09-2014 08:11
Dată actualizare: 15-09-2014 07:13


Victor Ponta, Liviu Dragnea

La inaugurarea drumului judetean 174A Vatra Dornei - Borsec, in Harghita, Liviu Dragnea a taiat panglica tricolora, dar a refuzat sa taie si o panglica in culorile steagului secuiesc.

Aceasta fusese pusa la sugestia presedintelui CJ Harghita, Borboly Csaba. "Este singura panglica pe care am recunoscut-o si pe care o recunosc, este tricolorul romanesc. Sunt membru al Guvernului Romaniei, am venit aici sa inaugurez o investitie publica pe teritoriul Romaniei si am taiat panglica ce se taie oriunde in aceasta tara, si la Teleorman taiem aceeasi panglica, si la Cluj, si oriunde, am taiat-o cu drag si o tin la piept", a spus Liviu Dragnea.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, la sugestia caruia a fost amplasata, pentru inaugurarea drumului, si o panglica in culorile steagului secuiesc, a sustinut ca nu este suparat din cauza refuzului vicepremierului.

"Eu cred ca trebuie sa intram in normalitate si fiecare taie atatea panglici cate doreste, pentru ca asta este obiceiul la noi si omul unde merge se tine de obiceiuri, dar cine nu, o sa vedem, eu nu ma supar in niciun fel. Cred ca de acum incolo nimeni nu trebuie sa se supere daca vom taia si aici si in alte parti ale judetului doua panglici, pentru ca traim impreuna si trebuie sa convietuim in pace si sa dezvoltam impreuna acest judet, asadar eu cred ca data viitoare o sa taie panglica", a spus Borboly Csaba.

Presedintele CJ Harghita s-a aratat convins ca, daca ar fi venit la Bilbor, premierul Victor Ponta ar fi taiat panglica secuiasca. Totodata, el a tinut sa mentioneze ca vicepremierul Dragnea este binevenit oricand in Harghita, pentru ca "mai sunt multe lucruri de facut in judet".

"Era vorba ca vine domnul premier si nu cred ca el nu ar fi taiat-o. Domnul vicepremier Dragnea este binevenit oricand, pentru ca si aici, la Bilbor, inca mai este de lucru si in celelalte parti ale judetului. Panglica (secuiasca - n.r.) este pentru prima data cand o folosim in zona nordica a judetului, dar nu va fi ultima data, de acum incolo o sa tai cele doua panglici, pentru ca asa este normal, sa avem doua drapele sau trei sau patru, cate ne trebuie, care cum simte, sunt simboluri asadar si acest lucru este si va fi normal in viitor", a conchis Borboly.

La inaugurarea DJ 174A din comuna Bilbor era asteptat si premierul Victor Ponta, insa acesta a decis sa plece de la Toplita direct catre Bistrita-Nasaud.

DJ 174A Vatra Dornei - Borsec a fost inceput in 2000-2001 si s-a finalizat in septembrie 2014, fiind o investitie de 4.363.852,77 de lei, la care Consiliul Judetean Harghita a contribuit cu 1.648.939,89 de lei, restul de 2.714.912,88 lei fiind acoperit din fonduri guvernamentale, prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO