SOC IN PARLAMENT! UN BARBAT S-A ARUNCAT DE LA BALCON!

×
Codul embed a fost copiat

Parlamentarii dezbateau motiunea de cenzura, cand un barbat s-a aruncat de la unul dintre balcoanele Camerei Deputatilor, strigand "Boc, ati luat drepturile copiilor!". IMAGINI SOCANTE! VEZI CUM S-A ARUNCAT! 

UPDATE: In acest moment starea de sanatate a lui Adrian Sobaru este stabila si nu prezinta niciun risc.

Ba, mai mult decat atat, el a stat de vorba cu medicii, carora le-a spus ... ca ii pare rau pentru ceea ce a facut in Parlamentul romaniai.

Imediat dupa preluarea lui in Spitalul Universitar, medicii au facut o serie de investigatii si au stabilit ca nu are leziuni care sa-i puna viata in pericol.

Totusi, el are fracturi ale oaselor fetei, fruntii si nasului si, cel mai probabil, va fi operat de catre neurochirurgi.

Citește și
Incident in Parlament
IMAGINI VIDEO inedite de la incidentul din Parlament!Reactia politicienilor
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Doctorul Catalin Carstoiu de la Spitalul Universitar a mentionat insa ca orice astfel de tentativa de suicid atrage dupa sine o consiliere psihologica a victimei, precum si o examinare psihiatrica.

Gestul lui Adrian Sobaru este inexplicabil pentru toata lumea. Colegii povestesc cum de dimineata le-a vorbit despre cadourile cumparate copiilor. Apoi, barbatul si-a facut treaba linistit si a montat luminile pentru transmisiunile live, dupa care pur si simplu a disparut de langa ei. L-au recunoscut abia cand l-au vazut prabusit intre bancile deputatilor.

Colegii sustin ca singurul motiv care l-ar fi putut duce la un asemenea gest este faptul ca unul dintre cei doi copii ai sai sufera de autism, iar sotia era casnica si i s-ar fi micsorat indemnizatia de insotitor cu 70 de lei.

Va reamintim, Adrian Sobaru, in varsta 40 de ani, electrician la televiziunea publica, a cazut pe mesele parlamentarilor care se aflau sub balcon. El sangera puternic in zona capului si, se pare, avea si o fractura de gamba.

Starea lui a fost stabilizata de echipajul SMURD care a sosit de urgenta la fata locului si l-a transportat la Spitalul Municipal.

In timp ce era scos pe targa, acesta a strigat "Libertate!".

Barbatul s-a aruncat chiar in timp ce premierul Emil Boc se pregatea sa tina un discurs. El a strigat "Boc, ati luat drepturile copiilor", dupa care .. a sarit! In cadere .. el a strigat "Libertate".

Potrivit Mediafax, el purta un tricou pe care scria "Ne-ati ciuruit/Ne-ati ucis viitorul copiilor nostri/ Libertate".

Politistii Sectiei 17 fac cercetari la Parlament si au intocmit un proces-verbal in cazul accidentului. Ei au sesizat procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, care vor coordona ancheta. De asemenea, o echipa de la Inspectoratul Teritorial de Munca a declansat o ancheta.

Directorul general al ITM Bucuresti, Constantin Bujor, a declarat ca incidentul ar putea fi incadrat in categoria accidentelor de munca, dar acest lucru va fi stabilit cu exactitate dupa ce inspectorii vor analiza conditiile in care a avut loc tragedia.

El a mai precizat ca Adrian Sobaru era in timpul programului de munca si, potrivit Legii 319/2007 privind securitatea si sanatatea in munca, incidentul intra in categoria accidentelor de munca.

De altfel, Sobaru va fi audiat de anchetatori, cand starea de sanatate ii va permite acest lucru.

Dupa incident, premierul Emil Boc a spus ca cel mai important lucru in acel moment este sa fie salvata viata barbatului.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a suspendat sedinta Parlamentului si a convocat Birourile Permanente, pentru a decide continuarea sau suspendarea definitiva a dezbaterii motiunii de cenzura.

Dupa aproximativ 20 de minute, parlamentarii au decis ca acest incident "nu trebuie sa afecteze" lucrarile plenului.

Intr-un final motiunea de cenzura a fost respinsa, ca urmare a faptului ca nimeni dintre parlamentarii prezenti nu si-a exprimat votul. De altfel, in sala nu au ramas decat reprezentantii coalitiei guvernamentale.

Motiunea de cenzura pe asumarea Legii cadru a salarizarii - cronologia evenimentelor:

11.55 Nimeni dintre cei 246 de senatori si deputati, prezenti in sala, nu a votat. Pentru ca nu a fost intrunita majoritatea ceruta de Constitutie, motiunea se considera respinsa.

11.40 Votul este secret, cu bile.

11.25 Parlamentarii reiau lucrarile plenului pentru dezbaterea si votarea motiunii de cenzura privind legea-cadru a salarizarii.

11.00 Presedintele de sedinta Mircea Geoana anunta ca se va lua o decizie in privinta continuarii sedintei.

10.25 Sedinta este supendata. Se acorda victimei primul ajutor. Este apelat serviciul de urgenta 112.

10.20 Incident socant in plenul Parlamentului. Un barbat se arunca in gol, de la balconul salii Camerei Deputatilor, in semn de protest.

10.15 Premierul Emil Boc se pregateste sa tina un discurs de la microfonul plenului celor doua Camere.

Opozitia a incercat astazi "imposibilul": adoptarea motiunii de cenzura, initiata pe legea-cadru a salarizarii.

Ce-i drept ... erau foarte putine sanse ca acest document sa fie adoptat, iar Guvernul Boc sa fie demis, din cauza majoritatii pe care o detine in Parlament coalitia guvernamentala, formata din PDL, UDMR, UNPR si minoritati.

De altfel, premierul Emil Boc a si declarat in aceasta dimineata ca nu are niciun fel de emotii pentru rezultatul votului.

In 14 decembrie, Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pe cele doua legi privind salarizarea.

Deputatul PSD Carmen Moldovan a prezentat, luni, in Parlament, motiunea de cenzura a opozitiei depusa la asumarea raspunderii Guvernului pe legea cadru a salarizarii.

In acest document, opozitia facea apel la toti parlamentarii sa voteze impotriva legii salarizarii pentru "a stopa abuzul de putere" al Executivului.

In motiune se afirma ca asumarea raspunderii Guvernului este imorala, iar legea salarizarii are grave deficiente si produce efecte economice grave.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Boc, dupa tragedia din Parlament: Fac apel la luciditate si rationalitate
Boc, dupa tragedia din Parlament: Fac apel la luciditate si rationalitate

Reactiile politicienilor nu au intarziat sa apara dupa ce un barbat de 40 de ani s-a aruncat de la balconul Camerei Deputatilor. Incidentul a avut loc in timpul dezbaterii motiunii de cenzura pe Legea cadru a salarizarii.

IMAGINI VIDEO inedite de la incidentul din Parlament!Reactia politicienilor
IMAGINI VIDEO inedite de la incidentul din Parlament!Reactia politicienilor

Imediat dupa gestul socant al barbatului care a sarit in gol de la balconul salii Camerei Deputatilor, parlamentarii s-au adunat in jurul ranitului. Unii erau atat de impresionati, incat nu mai scoteau nicio vorba. Un deputat PNL a inceput sa planga!

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.