Boc, dupa tragedia din Parlament: Fac apel la luciditate si rationalitate

×
Codul embed a fost copiat

Reactiile politicienilor nu au intarziat sa apara dupa ce un barbat de 40 de ani s-a aruncat de la balconul Camerei Deputatilor. Incidentul a avut loc in timpul dezbaterii motiunii de cenzura pe Legea cadru a salarizarii.

Premierul Emil Boc

Dupa tragedia din Parlament, seful Guvernului a facut apel catre "luciditate si rationalitate", afirmand ca stie ca multi romani sunt intr-o situatie dificila, dar ca nu este vina exclusiva a cuiva.

"Este un lucru tragic care m-a socat si pe mine, sper insa ca sanatatea sa nu fie pusa in pericol si viata omului sa mearga mai departe, iar impreuna sa trecem peste aceste vremuri grele", a spus Emil Boc.

De asemenea, premierul a facut un apel la politicieni sa nu "exacerbeze" tensiunile politice si sociale.

Citește și
Emil Boc in Parlament
Boc: "Bugetarii au de ce sa se bucure. Primesc inapoi la salariu 15%"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Fac un apel si la clasa politica, pentru a nu exacerba tensiunile politice, astfel incat tensiunile sociale sa nu mearga intr-o directie nedorita de nimeni in aceasta perioada", a spus Boc. 

Presedintele PSD Victor Ponta

Liderul social-democrat a declarat, imediat dupa incident, ca parlamentarii PSD nu vor mai participa la sedinta comuna a Parlamentului pentru dezbaterea respectivei motiuni.

Ponta a afirmat ca o eventuala hotarare de continuare a sedintei ar fi "un ultim gest de sfidare" fata de protestatar, care s-a aruncat de la unul din balcoanele plenului.

Ponta a mai spus ca daca Guvernul "ar avea intelepciune", si-ar retrage legea cadru a salarizarii pentru care si-a asumat raspunderea in Parlament.

Presedintele PNL Crin Antonescu

Seful liberalilor a declarat, dupa momentul tragic din plen, ca s-a asistat la un moment cumplit.

La fel ca si Ponta, Antonescu a fost de parere ca Guvernul ar trebui sa is retraga macar Legea cadru a salarizarii, care a facut obiectul motiunii de cenzura.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea

Presedintele PDL Bucuresti i-a rugat pe jurnalisti sa nu politizeze incidentul din plen.

Intrebata daca este cazul ca, in urma acestui incident, sa isi dea demisia, ea sau Guvernul Boc, Udrea a spus: "Va rog, astea sunt intrebari care vin doar din partea opozitiei. Va rog, nu politizati un astfel de moment" - a spus Elena Udrea.

Deputatul UDMR Kelemen Atilla

Conform Mediafax, el a declarat ca incidentul din Parlament reprezinta "un act disperat", dar si "schizofrenie heroistica" si a precizat ca ar trebui intarita "disciplina in jurul Parlamentului".

"In sala intra cine doreste si cine nu doreste. Parerea mea este ca disciplina in jurul Parlamentului trebuie foarte mult intarita. Putem spune ca este un act disperat ce s-a intamplat, dar se poate spune si ca este schizofrenie heroistica", a precizat Attila Kelemeni.

Ministrul Agriculturii Valeriu Tabara

De aceeasi parere cu Attila Kelemeni a fost si ministrul Valeriu Tabara. El a spus ca incidentul din Parlament este "unul nefericit", insa ar trebui mai bine organizata intrarea si modul de circulatie Parlament.

"Este un caz nefericit. Dar mai cred si ca prea mult se da in aceasta institutiei si tot raul se duce spre Parlament. Cred ca procedurile care sunt in alte Parlamente ale Europei ar trebui sa se impuna si la noi", a spus Valeriu Tabara..
 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
SOC IN PARLAMENT! UN BARBAT S-A ARUNCAT DE LA BALCON!
SOC IN PARLAMENT! UN BARBAT S-A ARUNCAT DE LA BALCON!

Parlamentarii dezbateau motiunea de cenzura, cand un barbat s-a aruncat de la unul dintre balcoanele Camerei Deputatilor, strigand "Boc, ati luat drepturile copiilor!". IMAGINI SOCANTE! VEZI CUM S-A ARUNCAT! 

Boc:
Boc: "Bugetarii au de ce sa se bucure. Primesc inapoi la salariu 15%"

UPDATE: Opozitia insista, guvernul rezista si dupa a 8-a motiune de cenzura de la instalarea lui Emil Boc, la Palatul Victoria. Documentul a fost insa respins cu majoritate de voturi.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.