Nicusor Dan si Catalin Predoiu si-au depus candidatura in ultima zi. Cine sunt cei 9 candidati la Primaria Capitalei

×
Codul embed a fost copiat

A fost ultima zi in care cei care aspira la functiile de primar sau consilier local si-au putut depune candidaturile.

Pentru Primaria Capitalei s-au inscris Nicusor Dan, dar si Catalin Predoiu, astfel ca in final numarul celor care vor gestioneze Bucurestiul a ajuns la 9, pana la ora 19:00. Si tot in ultima zi a venit cu dosarul cu semnaturi Marian Vanghelie care desi este judecat pentru fapte de coruptie vrea sa fie din nou primar la sectorul 5. Eventualii candidati mai au timp pana la ora 24:00 sa-si depuna dosarele la BEC.

Primul care a trecut marti pe la Biroul Electoral Municipal este independentul Nicusor Dan, care a venit insotit de echipa sa. A strans aproape 36.000 de semnaturi, dublu fata de numarul necesar. In varsta de 46 de ani, activistul civic Nicusor Dan isi incearca pentru a doua oara sansa de a ajunge in fruntea Bucurestiului.

Nicusor Dan, candidatul independent la Primaria Capitalei: "Trebuie sa facem cu adevarat o administratie publica in Bucuresti, pentru ca cea de acum e o rusine, sa simplificam administratia, problema traficului, cu soseaua de centura, cu dezvoltarea RATB-ului, sa rezolvam uriasa problema a RADET-ului, sa stabilizam problema spatiilor verzi."

La scurt timp a aparut la Biroul Electoral Central si candidata PSD la primaria generala Gabriela Firea, care s-a inscris deja in cursa. Marti a depus si lista comuna PSD-UNPR pentru consilierii generali ai Capitalei.

Citește și
Gabriela Firea
Gabriela Firea, candidatul PSD la Capitala. "Erau fete care se maritau pentru buletin de Bucuresti, la mine n-a fost cazul"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primaria Capitalei: "Eu sunt persoana care deschide aceasta lista de consilieri generali. Avem din aceasta lista un sfert persoane tinere, pana in 35 de ani, o treime doamne si domnisoare."

In ultima zi de depunere a semnaturilor a venit la BEC si liberalul Catalin Predoiu, cel de-al patrulea candidat desemnat de PNL. In varsta de 48 de ani si avocat de meserie, Predoiu este presedintele PNL Bucuresti. A fost ministru al Justitiei in guvernele Tariceanu, Boc si Ungureanu, iar in 2012, a tinut fraiele Guvernului ca interimar timp de 3 zile.

Cea mai stransa lupta se va da, ca de obicei, pentru primaria generala a Bucurestiului. Pana acum si-au depus dosarele la BEC:

PSR - Dumitru Borţun
USB - Nicusor Dan
PRU - Bogdan Diaconu
PSD - Gabriela Firea
PR-Niculae NeamTu
PNL - Catalin Predoiu
PDS-Adrian Severin
PMP - Robert Turcescu
PER- Tascu-Stavre Miroslav Valeriu

Dar usile Biroului Central electoral vor fi deschise pana la ora 24.00 pentru depunerea dosarelor de candidatura.

In cursa electorala pentru sectoarele Capitalei au pasit si personaje controversate. Contestat dupa tragedia din clubul Colectiv, fostul primar de la sectorul 4 Cristian Piedone si-a depus din nou dosarul, desi initial judecatorii i-au respins candidatura, pentru ca nu avea in regula semnaturile adunate. Si Marian Vanghelie, judecat pentru fapte de coruptie, vrea din nou la primaria sectorului 5.

Dosarele depuse de candidati vor fi verificate de judecatorii BEC pana pe 4 mai. Incepe apoi campania electorala, iar alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
ALEGERI LOCALE. Marian Vanghelie candideaza la sectorul 5. Dupa ce a fost dat afara din PSD, revine cu PDS
ALEGERI LOCALE. Marian Vanghelie candideaza la sectorul 5. Dupa ce a fost dat afara din PSD, revine cu PDS

Edilul suspendat al sectorului 5 vrea un nou mandat, in ciuda problemelor de la DNA.

Gabriela Firea, candidatul PSD la Capitala.
Gabriela Firea, candidatul PSD la Capitala. "Erau fete care se maritau pentru buletin de Bucuresti, la mine n-a fost cazul"

Gabriela Firea si-a depus oficial candidatura la Primaria Capitalei, prilej cu care a vorbit mai mult despre Voluntari, orasul unde edil este sotul ei. Nici Liviu Dragnea, dar nici alti lideri PSD nu au insotit-o pe Firea.

Basescu, despre o eventuala candidatura in Capitala:
Basescu, despre o eventuala candidatura in Capitala: "Decizia mea este luata". Ce spune despre candidatii la Primarie

Presedintele PMP, Traian Basescu, a precizat ca decizia sa in privinta unei candidaturi la Primaria Capitalei este luata, dar o va anunta la momentul potrivit.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.