Traian Basescu, iesire nervoasa in cazul terenurilor de la Nana. "A fost o actiune politica initiata de premier"

09-03-2015 16:27


Traian Basescu acuza actiuni politice la nivel inalt, in dosarul retrocedarilor de la Nana, si arata cu degetul catre premier si procurorul general.

Fostul sef al statului nu exclude posibile nereguli in modul de restituire a pamanturilor din localitatea respectiva, dar sustine ca fiica sa a cumparat cele 290 de hectare cu acte in regula.

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei: "A fost o actiune politica initiata de premier, materializata intr-o comisie parlamentara. Daca domnu Nitu crede ca a venit vremea ca nimeni sa nu mai exprime vreun punct de vedere pentru ca dansul are niste sensibilitati, ii spun ca nu voi tine cont de sensiblitatile lui, mai ales atunci cand minte."

Acuzatiile facute luni de fostul sef al statului s-au regasit si intr-o postare de pe Facebook. Pentru aceste declaratii, CSM a sesizat Inspectia Judiciara, care urmeaza sa stabileasca daca Traian Basescu a afectat independenta justitiei.

Fostul presedinte sustine ca fiica sa mai mare a luat terenul de la Nana, aflat acum sub sechestru, cu acte in regula.

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei: "Inainte de punerea sechestrului, trebuia sa se faca un proces verbal care sa determine valoarea pamantului si observatiile impotriva celui la care se pune sechestrul. Eu am aflat direct prin adnotarea facuta in cartea funciara, ori cand s-a cumparat pamantul s-a cumparat tot pe baza de carte funciara, unde arata ca pamantul e liber de orice obligatie."

Victor Ponta nu a comentat luni acuzatiile fostului presedinte al Romaniei. Si-a facut insa cunoscuta pozitia inca de anul trecut.

Victor Ponta, premierul Romaniei: "Domnia sa, fiind un corupt comunist si securist, isi permite sa spuna de altii. Sunt absolut convins ca in inchisoare va ajunge Traian Basescu."

Fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu, Adrian Radulescu, cel care a sfatuit-o pe Ioana Basescu cand a achizitionat terenurile, a afirmat si luni ca afacerea de la Nana este una corecta.

Adrian Radulescu, fost consilier prezidential: "A fost legala."

Anchetatorii au pus sechestru la Nana pe 735 de hectare de teren agricol, inclusiv pe cele cumparate de Ioana Basescu in 2013.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO