Sfaturi pentru tinerii PMP: Nu va bagati in fata la cozi si nu strambati din nas la o masina romaneasca

Traian Basescu - Facebook

Scoala de vara a Tinerilor din PMP a reunit, la sfarsit de saptamana, pe litoral, peste 400 de tineri din organizatiile din tara.

Tinerii PMP au participat la workshop-uri tematice si intalniri cu mai marii partidului - unul din principalelele subiecte discutate fiind pregatirea alegerilor parlamentare, se arata intr-un reportaj News.ro.

Cu aceasta ocazie, tinerii au aflat de la presedintele executiv al partidului, Valeriu Steriu, ca pentru a face fata precampaniei le trebuie conditie fizica pentru a putea merge peste 10 km pe zi, un aspect fizic ingrijit, atentie la gesturi si o alimentatie sanatoasa pentru a nu fi scosi ”din circuite”.

Evenimentul s-a desfasurat intr-o sala de conferinte a unui hotel din Neptun, decorata cu flori si cosuri cu mere – simbolul partidului – pe scaune, invitatii gasind baloane albastre. Tinerii din PMP au inceput sa-si faca aparitia in sala incepand cu ora 11. Pana la sosirea lui Traian Basescu, multi au fost preocupati, in mod deosebit, de selfie-uri, dar si de umflatul baloanelor.

Citește și
Radu Popa - AGERPRES
Deputatul Radu Popa, fost consilier al lui Victor Ponta, a schimbat partidul pentru a cincea oara si a intrat in PMP
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Liderul PMP, Traian Basescu, a ajuns la eveniment putin dupa ora 12 si a fost intampinat cu aplauze energice si pocnete de baloane sparte. El le-a vorbit tinerilor din partid despre prioritatile pentru alegerile parlamentare, infrastructura, mediu, educatie, discursul sau fiind intrerupt periodic de ropote de aplauze din partea invitatilor si de accesele de tuse care inca nu-i dau pace fostului sef de stat.

Basescu a insistat de mai multe ori, in discursul sau, pe faptul ca este foarte importanta meseria, transmitandu-le celor prezenti ca daca vor sa fie buni politicieni trebuie sa fie liberi si pentru asta trebuie sa aiba o meserie.

”Politica nu e o garantie de cariera, la fiecare 4 ani poti sa iesi din politica pentru ca asta e democratia. Baza unui politician este in meseria lui pentru ca altfel va deveni un lacheu al puternicilor din partid (…) Cand esti un om care are o meserie si poate trai din ea, esti liber ca politician”, a precizat Basescu, amintind faptul ca el, si in anii in care a detinut functii importante in stat, si-a reinnoit brevetul de capitan de cursa lunga de fiecare data cand a fost necesar.

La finalul discursului, participantii au fost invitati sa-i puna intrebari fostului presedinte, insa nu s-au aratat prea multi doritori, acest lucru creand fastaceala atat in randul tinerilor, cat si in cel liderilor. Intr-un final s-a auzit o voce salvatoare, care l-a intrebat pe Basescu despre decizia sa de a candida pe listele PMP la alegerile parlamentare.

Acesta nu a dat un raspuns clar, pastrand in continuare suspansul, asa cum a facut si la alegerile locale din vara cand a anuntat in ultimul moment numele candidatului PMP la Primaria Capitalei.

Presedintele tinerilor din PMP, Gabriel Popa, trebuia sa tina si el un discurs, insa a fost doborat, la propriu, de emotii, stres si prea mult aer conditionat, dupa cum i-a spus medicul. El a fost luat cu salvarea si dus la Spitalul Municipal din Mangalia, unde i s-au pus perfuzii, insa nu a fost ceva grav.

Dupa plecare in mare graba a fostului sef de stat, care trebuia sa ajunga la Timisoara, a urmat trainingul de comunicare poltica, intr-o sala de conferinte a unui hotel din statiunea Venus, cu participarea lui Valeriu Steriu, presedintele executiv al Partidului Miscarea Populara. Acesta a avut cateva sfaturi pentru tinerii din PMP inainte de inceperea campaniei electorale si le-a vorbit despre cum trebuie sa se poarte in aparitiile in media, sugerandu-le ca, in perioada campaniei, sa fie atenti chiar si la alimentatie ”care ii poate scoate din circuite” pentru cateva zile.

”Legat de participarea la TV, sunt niste detalii pe care cei care au deja o rutina a televiziunilor le-au invatat: cum sa-ti tii mainile, ce sa faci cu pixul, cum sa te uiti in camera (…) Sa stiti ca si un nod reglat la cravata, inainte de a intra intr-o emisiune, poate sa-I salveze omului emisiunea (…) Conform statisticilor, un vorbitor la o televiziune ramane de aproximativ 30%, restul de 70% inseamna nodul la cravata, freza, cosul de pe fata (…) E foarte important ce mananci in campanie si stiu un caz de candidat la prezidentiale care a iesit doua zile din circuite pentru ca i s-a servit o mancare care l-a scos din circuite”, le-a spus presedintele executiv al PMP.

Steriu si-a aminit ca si zambetul este, de asemenea, foarte important pentru ca in Romania ”sunt cei mai incruntati politicieni”. La fel si modestia; el l-a dat exemplu pe premierul Dacian Ciolos, amintind de episodul in care prim-ministrul a fost pozat calatorind la clasa Economy si impactul pe care l-a avut poza in randul oamenilor.

”Uitati-va la premierul Ciolos care prin modestie bifeaza in fiecare zi, dar il cunosc si asa este in viata de zi cu zi. E o calitate pe care trebuie s-o insusim pentru ca generatia viitoare de politicieni trebuie sa fie cam asa: nu se baga prin fata la cozi si nu stramba din nas daca masina e de productie romaneasca”, a spus presedintele executiv al PMP

Ziua de sambata s-a incheiat cu o petrecere, iar la finalul ei tinerii din PMP au fost pe plaja si au aprins lampioane. Duminica, tinerii partidului au programate activitati de team building, iar dupa-amiaza se incheie oficial scoala de vara.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Traian Basescu: Partidul Romania Unita nu va intra in viitorul Parlament
Traian Basescu: Partidul Romania Unita nu va intra in viitorul Parlament "nici cu Ponta in frunte"

Presedintele Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, a declarat ca Partidul Romania Unita nu va intra in viitorul Parlament 'nici cu Ponta in frunte'.

Deputatul Radu Popa, fost consilier al lui Victor Ponta, a schimbat partidul pentru a cincea oara si a intrat in PMP
Deputatul Radu Popa, fost consilier al lui Victor Ponta, a schimbat partidul pentru a cincea oara si a intrat in PMP

Consiliul Executiv National al PMP a decis, miercuri, numirea deputatului Radu Popa, fost consilier al lui Victor Ponta, la conducerea organizatiei din Giurgiu, dupa ce PMP a fuzionat cu UNPR.

PMP si UNPR si-au oficializat fuziunea. Traian Basescu:
PMP si UNPR si-au oficializat fuziunea. Traian Basescu: "Apare o a treia forta politica consistenta"

PMP si UNPR au oficializat miercuri fuziunea si, potrivit lui Traian Basescu, presedintele formatiunii, va genera a treia forta politica din tara.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.